Enthousiasme bij Onderlinge Wedstrijd

DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd juli 2016Op zaterdag 9 juli 2016 zijn er zo’n 210 kinderen met hun ouders, zusjes, broers, opa’s en oma’s in turnzaal SportExperience. Daar vindt de Onderlinge Wedstrijd 2016 van DOS Amsterdam plaats, verdeeld over twee rondes.

Kinderen, van superjong tot tiener, laten zien wat ze in een jaar bij DOS Amsterdam hebben geleerd. Sommigen doen voor het eerst in hun leven aan een turnwedstrijd mee. Het moet gezegd: dapper is iedereen! Vechtend tegen de zenuwen, nadenkend over de oefenstof, soms wat trillend op de beentjes. Gelukkig zijn er volop trainers, begeleiders, ouders, vrienden en vriendinnen aanwezig om de zenuwen op te vangen, aan te moedigen en te applaudisseren.

DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd 2016 warming upNa de vrolijke muziek van het opmarcheren start de opwarming: spieren losmaken, warm lopen, soepel worden. Daarna beginnen de rondes aan de turntoestellen. Elk kind gaat naar vier toestellen. De meisjes natuurlijk op brug, balk, vloer en sprong. De jongens op rek, vloer, sprong en voltige.

We zien dappere pogingen om op de balk te blijven staan, maar ook prachtige handstands, sprongen, arabieren, flikflakken en salto’s. Juist de mengelmoes van niveaus, de opperste concentratie en de wil om het allerbeste van jezelf te laten zien geeft deze dag echt iets bijzonders.DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd 2016 vloer

Er worden prachtige resultaten neergezet, met grote en kleine persoonlijke overwinningen. Turnvriendinnen omarmen elkaar, geven high fives: het is een sport die verbroederd en verbind.

Als de jury de punten uitrekent gooien de kinderen even de remmen los door samen te dansen op het Koningslied Hupsakee. Na een groepsfoto volgt de plechtige prijsuitreiking. Elk kind krijgt een welverdiende medaille en een mooi diploma.

Tussen de twee wedstrijden door is de vloer nog even aan de wedstrijdmeisjes. Zij geven een spetterende demonstratie met dans, acrogym en prachtige turnoefeningen.

Wil je nog even nagenieten? Er zijn weer enorm veel leuke foto’s te bekijken en te downloaden in het DOS Picasa-album.

Graag danken wij alle ouders die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen als vrijwilliger nuttig hebben gemaakt in de rol van jurylid, hulpmoeder, hulpvader, begeleider, contactouder, ledenadministratie, financiële administratie, personeelsbeheer, bestuurslid, fotograaf, enzovoorts, enzovoorts,….
En natuurlijk Marlou en Roxanne in het bijzonder voor het organiseren van deze geweldige dag!

We wensen iedereen een fijne zomervakantie!

Een lieve groet van alle trainers

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.