Succes bij rayonteams Amsterdam

Zaterdag 23 juni 2012 werden de Rayonteams kampioenschappen Noord-Holland gehouden bij Turnace Gymnastics in Amsterdam

Per categorie deden er 6 teams mee, waaronder ook 3 teams van Amsterdam, met daarin enkele kinderen van DOS Amsterdam. Bij de instappers deden Lola Karimova, Hasse Drewes en Elisabeth Evelein mee, en bij de jeugd Noa Heertje. In elk team zitten 5 kinderen van verenigingen uit Amsterdam. Er turnen steeds 4 kinderen en de beste 3 scores tellen.

Bij de instappers ging het heel goed, op alle toestellen werd er grandioos geturnd en behaalde de meisjes geweldige cijfers.
Bij de balk bleven Hasse en Lola er met de koprol op, dit was in het verleden nog wel eens een struikelblok maar vandaag ging alles goed. Ook op sprong ging het goed: Lola is vandaag voor het eerst tijdens een wedstrijd met de overslag over de kast geweest, dit vond ze altijd erg moeilijk maar vandaag lukte echt alles.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we de tweede plaats hadden gehaald: de meisje waren blij maar de 2 juffen die deze dames begeleiden vond het een beetje raar. Want rayon Het Gooi die 1ste waren, hadden volgens ons minder punten. Ze waren niet goed op de balk en verder niet beter dan ons, dus even optellen, en ja hoor, er was een fout in de uitslag! Het rayon AMSTERDAM met 3 van onze meiden daarin zijn KAMPIOEN geworden bij de instappers. Meiden: een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd!

Op hetzelfde moment kwam Noa uit in het team bij de jeugd. Ik heb niet alles kunnen volgen, maar Noa turnde op brug en sprong goed en de andere meisjes ook, maar op de balk ging het bij alle vier niet zo goed. Op de vloer ging het ook wel best, maar het was jammer genoeg niet genoeg voor een medaille helaas, dit team is vijfde geworden.

In de tweede ronde kwamen de pupillen 1 uit met Melanie, Nora en Kyarah en nog 2 meisjes van een andere club. De dames begonnen op vloer het ging netjes en volgens mij goed, maar de score was een beetje laag, dit haalde de concentratie weg bij de dames en dat deed het team niet goed.
Op sprong, brug en balk werd netjes geturnd, maar steeds net niet genoeg.
Heel jammer, want ze hadden het zo gehoopt en wat mij betreft ook verdiend, maar helaas waren zij niet echt een team en konden zij elkaar niet oppeppen tot nog betere prestatie.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag en een HEEL MOOI SEIZOEN MET VOOR EEN HOOP MEISJES HEEL VEEL MEDAILLES.

liefs van een hele trotse jufffff

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.