Regiofinale: het was spannend!

districtkampioenschap_1Op zondag 12 april moesten een aantal meisjes de regiofinale turnen in Wormer. Trainers Marlou en Mandy zijn daar in alle vroegte naar toe te gaan om de meisjes te begeleiden.
In ronde 1 moesten Kathonya en Isabel laten zien wat ze in hun mars hadden. Kathonya ging als een speer en toonde geen enkel spoor van nervositeit waardoor ze een gouden medaille haalde, en ook nog eens door mocht naar de Districtkampioenschap. Isabel had helaas meer last van spanning, ze turnde goed en netjes maar helaas op balk ging het mis. Ze was erg nerveus waardoor ze twee verplichte dingen niet turnde en daardoor 3 hele punten aftrek kreeg. Daardoor kwam ze in de middenmoot terecht. Toch heeft Isabel het heel goed gedaan!

In ronde 2 was het de beurt aan Loeske, ze is altijd een beetje onzeker maar als ze eenmaal lekker bezig is dan komt het vaak goed. Marlou was begonnen met Loeske op balk wat ze heel goed kan maar waar ze toch altijd nerveus voor is. Ze had een supermooie oefening, maar sprong er na de radslag af, jammer maar de score was nog steeds heel hoog. Ze is dan altijd even teleurgesteld omdat ze het zo goed wil doen. Ik heb haar gezegd verder lekker te knallen en dan zien we het wel.
districtkampioenschap 12042015Op vloer heb ik een Loeske gezien die ik nog niet kende, zo mooi en beheerst en netjes. Ze was zo blij en werd dan ook beloond met een hoog cijfer. Sprong en brug gingen ook goed waardoor Loeske een welverdiende derde plaats behaalde en beloond werd met een bronzen medaille, en ook zij mag ook door naar het Districtkampioenschap.
In ronde 3 was het de beurt aan Bella en Emma. Bella was ook heel nerveus maar wilde wel gaan knallen omdat ze vorig jaar de finale niet heeft gehaald. We begonnen ook weer op die zenuwslopende balk, maar Bella dacht ik zal jullie even laten zien hoe het moet. Ze heeft werkelijk een prachtige oefening laten zien, en beloond werd ze ook met een mooie score, en de druk was er af.
Emma had iets meer last van spanning, ze begon heel goed met een goede radslag en viel er niet af, maar later in de oefening kon ze een wiebel niet in bedwang houden en moest toch een keer het toestel verlaten, heel zonde.
Op vloer kreeg Bella ook vleugels en zetten werkelijk haar mooiste oefening van het seizoen neer. Emma ging lekker en ze mocht dan ook tevreden zijn met wat ze liet zien. Op brug ging het prima:mooie oefeningen en voor beiden mooie cijfers.
Als laatst de sprong, voor Bella geen probleem (alleen nu zetten ze bijna haar handen niet neer), zonde want de jury had het ook gezien. De streksalto was prachtig. Emma’s sprongen gingen goed.
De uitslag was als volgt: Bella net naast het podium op een zesde plaats en door naar het Districtkampioenschap. Emma eindigde in het midden en mag helaas niet mee naar de laatste ronde, maar we gaan proberen het volgend jaar wel te redden.
In de laatste ronde was het de beurt aan Fay en Elisabeth. Ook zij begonnen op balk, en Fay mocht als eerste beginnen, het ging met beide dames goed en ze vielen er niet af. Op vloer ging het ook lekker al vond ik het cijfer van Fay een beetje tegenvallen, maar dat heb je, het is een jurysport. Na 2 rondes staan ze bij de eerste tien. Sprong gaat altijd wel lekker en dat ging het bij Fay ook, maar helaas weigerde Elisabeth haar tweede sprong waardoor ze een 0 kreeg.
Fay liet op brug ook nog een nieuw element zien en kreeg een mooie score.
Ook Elisabeth liet een mooie brugoefening zien. Fay is op een zevende plaats geëindigd en gaat ook naar het Districtkampioenschap. Voor Elisabeth was dit helaas voor dit seizoen de laatste wedstrijd in de competitie.

Meisjes wij zijn weer super trots op jullie!
Willy, Mandy en Marlou

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.