DOS-wedstrijd: sportief en gezellig

22 juni 2014Bijna 200 kinderen van DOS Amsterdam deden op zondag 22 juni 2014 mee met de vriendschappelijke onderlinge turnwedstrijd. Rond half negen stroomde de Wethouder Verheijhal vol met kinderen, ouders, familieleden, trainers en vrijwilligers. Daags ervoor had een team van vrijwilligers de toestellen in de zaal opgebouwd, voor jurytafels gezorgd, een geluidsinstallatie en natuurlijk een hele rits medailles.

Op een hippe tune kwamen de kinderen opgemarcheerd, waarna het opwarmen kon beginnen aan het eerste toestel. De meisjes gingen langs vier toestellen: de mat, de ongelijke brug, evenwichtsbalk en sprong. Voor de jongens stonden ook vier toestellen klaar: ringen, brug, sprong en mat.
De juryleden keurden elke prestatie en gaven punten. Ieder kind kon op zijn of haar niveau laten zien wat ie kon, beginners en gevorderden: iedereen deed zijn best!

Nadat het officiële turngedeelte klaar was en de jury de punten ging uitrekenen, kregen we nog een paar verrassingen. Eerst een voorproefje van het rondraaien aan de hoge legger van de brug: Tazia, Puck en Comfort lieten zien wat ze kunnen. Daarna mochten de wedstrijdmeisjes op de lange mat hun turntrucjes laten zien: flick flack, arabier, boogje achterover, salto en meer van dat soort knappe oefeningen.
En als klap op de vuurpijl waren de jongens van freerunnen aan de beurt. Onder leiding van trainer Michael lieten zij de freestyle van het turnen zien! Op je  gevoel klimmen, klauteren, springen en kruipen freerunners over obstakels heen. En de muursalto is natuurlijk helemaal cool!

Daarna volgde de prijsuitreiking. Alle kinderen konden trots naar huis met een medaille en een certificaat. Kijk in dit Picasa album naar een compilatie van foto’s.

Met grote dank aan alle trainers en vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Wij zijn trots op jullie, en natuurlijk ook op de kinderen die heel erg hun best deden en mooie sportresultaten lieten zien!

Graag tot volgend seizoen!

Bestuur DOS Amsterdam

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.