Iedereen een medaille

20 april 2013: pre-instap WormerZaterdag 20 april was het zover: het jaarlijks toestelkampioenschap in Wormer waar onze pre-instappers (de jongste meisjes) aan mee mogen doen.

We kwamen uit in 3 verschillende categorieën: D2, D1 en N2.
Bij D1 deden Amalia, Tazia en Shirah mee. Ze gingen voor het eest op muziek turnen en vonden het heel moeilijk omdat wij in onze eigen zaal geen vierkante vloer hebben en het dus gewoon recht-toe-recht-aan oefenen. Maar vloer was ons laatste toestel, dus eerst even concentreren op de andere toestellen.
Het ging al meteen vanaf minuut 1 heel goed, de zenuwen hadden we even opzij gezet voor plezier. Ook de vloer ging heel goed, soms even een klein momentje van twijfel, maar dan doe ik het gewoon snel voor langs de kant en dan komt het goed (ha ha).

We hadden geen flauw idee, er zaten meer goede turnsters bij ons in de groep. We waren dan ook verrast dat Tazia op alle toestellen een medaille had en Shirah op 3 toestellen en Amalia op 1. Bij elkaar 10 medailles.

Daarna waren de D2 en de N2 meisjes aan de beurt. Dat waren Bebel en Jasmijn (eigenlijk nog een jaartje te jong), Loeske, Puck en Comfort.
Bebel, Jasmijn en Loeske begonnen op brug en Comfort en Puck op rekstok. Omdat er geen rekstok was in de zaal van de wedstrijd moesten deze meisjes in een andere zaal turnen, dat is Mandy met hun gaan doen, dus ik had geen flauw idee hoe het ging. Voor ons is rekstok nieuw. Mandy vertelde dat Puck de enige was die geen foutje had gemaakt, dus dat was heel knap.
Op burg ging het met Loeske en Jasmijn goed, maar helaas was de brug zo hoog dat Bebel er bijna niet bij kon, ik moest haar dan ook een zetje geven om er op te komen.

De andere toestellen gingen het heel goed. Op balk heb ik hele goede dingen gezien, het zag er allemaal heel netjes uit. Ook sprong ging heel goed.
Op vloer waren we veruit de beste. Alles ging zo netjes en Puck en Comfort deden al een volwaardige oefening met alle moeilijke elementen erin. De jury was erg onder de indruk, ze waren dat ook van de vloeroefening van Bebel.

Toen wachten op de uitslag. Het geluk kon niet op: weer iedereen een medaille!
Puck 3 keer goud en Comfort 2 keer zilver, en dat terwijl wij ze al in het een na hoogste niveau van hun leeftijd hebben ingeschreven. Jasmijn en Loeske hadden beide 3 medailles en Bebel 1, dit terwijl ze nog zo jong is.

Meisjes, Mandy en ik hebben genoten van jullie optreden zaterdag, we hopen dat jullie en jullie ouders ook hebben genoten. Hier nog wat foto’s.

2 hele trotse juffies

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.