Meisje Comfort op halve finale NK

Zaterdag 12 april was het zover, de halve finale NK in Uithuizen. Ruim 200 km naar het noorden rijden voor Comfort’s wedstrijd. Om niet al te vroeg op te hoeven hebben we met ze allen een hotel geboekt in Groningen.

De wedstrijd begon om 8.45, best vroeg maar daar had iedereen last van.
Comfort begon op balk, en deed dat zo goed dat niemand meer over haar score heen is gegaan de hele ochtend 13.80 kreeg ze voor een hele mooie oefening.
Het tweede toestel was vloer: voor Comfort geen probleem, ook hier kreeg ze een welverdiende hoge score van 14.05,  meteen ook de hoogste score van de ochtend.
Op spong ging het inturnen niet zo best, maar de echte sprong gelukkig wel. Ze kreeg 13.283, de derde. Comfort stond dik bovenaan met 2.5 verschil op nummer 2.
Als laatste gingen we naar rek, niet Comfort haar beste toestel, maar meestal scoort ze gemiddeld. Wat kan er nog mis gaan dachten wij met vele in de zaal van Uithuizen. Maar het noodlot sloeg toe, Comfort turnde netjes maar wel een beetje tam. De jury was niet onder de indruk van haar en gaf haar een ontzettend laag cijfer 9.633.
Ze vonden de buikdraai te klein, dat kan gebeuren, maar gaven haar ook een hele punt neutrale aftrek omdat ze volgens hun iets niet herkenbaar geturnd heeft, wat volgens ons echt flauwekul is.
Maar turnen is een jurysport en je moet het er mee doen. Comfort is op een nette 5de plaats geëindigd en mag net al Puck en Eva naar het NEDERLANDS KAMPIOENSSCHAP. Ook mag Comfort nog naar twee toestelfinales.

Comfort wij zijn heel trots op jouw.
Jij bent voor ons de kampioen.

Liefst WillyOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.