DOS clubwedstrijd 8 juli 2017

Op zaterdag 8 juli 2017 j.l. was er de traditionele DOS clubwedstrijd. In turnhal SportExperience deden ongeveer 210 kinderen mee. Zij werden aangemoedigd door hun ouders, zusjes, broers, opa’s en oma’s.

DHL20170708-03Kinderen (van 6 tot ca. 16) lieten zien wat ze in een jaar bij DOS Amsterdam hadden geleerd. Sommigen deden voor het eerst in hun leven aan een turnwedstrijd mee en anderen hadden al meer ervaring. Alle turn(st)ers werden verdeeld in groepjes, die werden begeleid door trainers, assistent-trainers of ouders.  Er was een ronde in de ochtend en een in de middag. De turn(st)ers van alle verschillende afdelingen en locaties van DOS Amsterdam deden mee.

DHL20170708-02De wedstrijd begon met een opwarming op muziek. Daarna waren er 4 rondes aan de turntoestellen. Voor de meisjes was dit brug, balk, vloer en sprong. Voor de jongens was dit rek, vloer, sprong en voltige. Iedereen turnde op eigen (leeftijds-)niveau. Er werden prachtige resultaten neergezet, met grote en kleine persoonlijke overwinningen. Het was weer fijn om te zien hoe iedereen elkaar steeds weer aanmoedigde en voor elkaar applaudisseerde.

DHL20170708-04Behalve dat deze traditionele DOS clubwedstrijd een geweldige manier is om te laten zien wat allemaal geleerd is in het afgelopen jaar, was er natuurlijk ook voor iedereen een medaille te verdienen en een eigen overwinningsmomentje op het podium. De wedstrijdmeisjes hadden voor de pauze tussen de twee wedstrijden door een spetterende demonstratie voorbereid met dans, acrogym en prachtige turnoefeningen.

Graag danken wij alle ouders die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen als vrijwilliger nuttig hebben gemaakt in de rol van jurylid, hulpmoeder, hulpvader, begeleider, contactouder, ledenadministratie, financiële administratie, personeelsbeheer, bestuurslid, fotograaf, enzovoorts, enzovoorts. Foto’s van beide ronden zijn te bekijken en te downloaden in het DOS foto-boek.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.