Beweegdiploma voor 33 kleuters

Nijntje Beweegdiploma bij DOS AmsterdamOp dinsdag 21 april 2015 kregen 33 kleuters bij DOS Amsterdam het Nijntje Beweegdiploma uitgereikt. De meisjes en jongens gymmen wekelijks een uur en hebben in 20 lessen alle basisbeginselen van sportief bewegen geleerd. Het was een groot gymfeest met allemaal blije kinderen en een hoop trotse ouders, broertjes en zusjes als toeschouwers. Ook Paul Slettenhaar, lid dagelijks bestuur Stadsdeel Zuid en Peter de Jong, bestuursvoorzitter DOS Amsterdam waren aanwezig. De kinderen lieten op 18 verschillende toestellen hun goede manier van bewegen zien. Ook de hand-oog coördinatie werd aan het werk gezet, door middel van ballonnen hoog houden, een bal in het een doel werpen en pittenzakjes in een mand gooiden. De kinderen hadden heel veel plezier. Na anderhalf uur intensief bewegen gingen de kinderen en hun ouders met een grote glimlach op het gezicht en een mooi diploma de gymzaal uit.

Nijntje Beweegdiploma bij DOS Amsterdam_groepMet het Nijntje Beweegdiploma sluit DOS Amsterdam aan op het gemeentelijk sportplan dat streeft naar een hogere sportparticipatie van de jeugd en het voorkomen van overgewicht bij (jonge) kinderen. Het Nijntje Beweegdiploma is een meerjaren initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en wordt door Sportservice Amsterdam ondersteund. DOS Amsterdam heeft het beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen.

Achtergrondinformatie
Het halen van een zwemdiploma is normaal, maar een beweegdiploma is niet vanzelfsprekend. Tussen 2 en 6 jaar vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Er ontstaan dan verbindingen en vertakkingen van de hersencellen. Het gezichtszintuig, het evenwichtszintuig, de sensoren in spieren en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds gaan verfijnd samenwerken. In deze levensjaren werken aan een goed motorisch fundament is positief van invloed op de latere fysieke en mentale gesteldheid.

Nijntje Beweegdiploma bij DOS Amsterdam_oefeningenVan jongs af aan gewend zijn om op regelmatige basis te sporten kan bovendien het ontstaan van overgewicht tegengaan.

Kijk ook even op Facebook van DOS Amsterdam voor een filmpje.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.