Alle turnniveaus bij elkaar

COR_5688160 kinderen van alle turnniveaus en uit alle delen van Amsterdam kwamen naar Turnace Hall voor de Onderlinge Wedstrijd 2015 van DOS Amsterdam. De meisjes en jongens lieten zien wat zij het afgelopen seizoen hadden geleerd.
De allerkleinste turn(st)ers-in-de-dop en de grotere meiden die al menig wedstrijdje achter de rug hadden: iedereen zetten zijn beste beentje voor! Sommige kinderen maakten voor het eerst in hun leven een turnwedstrijd mee. Trainers en begeleiders vingen de zenuwen op en samen maakten zij het tot een gezellige en sportieve dag.
Na het opmarcheren en intrainen doorliep elke turner in vijf rondes vier toestellen, met een pauzeronde om wat te eten en te dringen. De meisjes natuurlijk op brug, balk, vloer en sprong. De jongens op rek, vloer, sprong en voltige. We zagen de dappere en vaak geslaagde pogingen om op de balk te blijven staan van de startende kinderen, maar ook volwaardige arabieren, flikflakken en salto’s. Juist de mengelmoes van niveaus en de wil om het allerbeste van jezelf te laten zien gaf deze dag speciale glans. Aan het einde volgde de prijsuitreiking en kon elk kind met een welverdiende medaille en een mooi diploma trots en tevreden naar huis.

Jongens van DOS Freerunnen kwamen tussendoor nog een stoere demonstratie geven, waarvoor hartelijk dank!

En natCOR_5779uurlijk veel dank aan de ouders en vrijwilligers die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen nuttig hebben gemaakt als jurylid, hulpmoeder, hulpvader, voor de techniek, computer, muziek, catering, enzovoorts.

Er zijn weer enorm veel leuke foto’s te bekijken in het DOS Picasa-album. Met dank aan Debby Heilker.

Tot volgend jaar en alvast een fijne zomervakantie gewenst,

Lieve groet van alle trainers

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.