Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2015-2016

Enthousiasme bij Onderlinge Wedstrijd

DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd juli 2016Op zaterdag 9 juli 2016 zijn er zo’n 210 kinderen met hun ouders, zusjes, broers, opa’s en oma’s in turnzaal SportExperience. Daar vindt de Onderlinge Wedstrijd 2016 van DOS Amsterdam plaats, verdeeld over twee rondes.

Kinderen, van superjong tot tiener, laten zien wat ze in een jaar bij DOS Amsterdam hebben geleerd. Sommigen doen voor het eerst in hun leven aan een turnwedstrijd mee. Het moet gezegd: dapper is iedereen! Vechtend tegen de zenuwen, nadenkend over de oefenstof, soms wat trillend op de beentjes. Gelukkig zijn er volop trainers, begeleiders, ouders, vrienden en vriendinnen aanwezig om de zenuwen op te vangen, aan te moedigen en te applaudisseren.

DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd 2016 warming upNa de vrolijke muziek van het opmarcheren start de opwarming: spieren losmaken, warm lopen, soepel worden. Daarna beginnen de rondes aan de turntoestellen. Elk kind gaat naar vier toestellen. De meisjes natuurlijk op brug, balk, vloer en sprong. De jongens op rek, vloer, sprong en voltige.

We zien dappere pogingen om op de balk te blijven staan, maar ook prachtige handstands, sprongen, arabieren, flikflakken en salto’s. Juist de mengelmoes van niveaus, de opperste concentratie en de wil om het allerbeste van jezelf te laten zien geeft deze dag echt iets bijzonders.DOS Amsterdam Onderlinge Wedstrijd 2016 vloer

Er worden prachtige resultaten neergezet, met grote en kleine persoonlijke overwinningen. Turnvriendinnen omarmen elkaar, geven high fives: het is een sport die verbroederd en verbind.

Als de jury de punten uitrekent gooien de kinderen even de remmen los door samen te dansen op het Koningslied Hupsakee. Na een groepsfoto volgt de plechtige prijsuitreiking. Elk kind krijgt een welverdiende medaille en een mooi diploma.

Tussen de twee wedstrijden door is de vloer nog even aan de wedstrijdmeisjes. Zij geven een spetterende demonstratie met dans, acrogym en prachtige turnoefeningen.

Wil je nog even nagenieten? Er zijn weer enorm veel leuke foto’s te bekijken en te downloaden in het DOS Picasa-album.

Graag danken wij alle ouders die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen als vrijwilliger nuttig hebben gemaakt in de rol van jurylid, hulpmoeder, hulpvader, begeleider, contactouder, ledenadministratie, financiële administratie, personeelsbeheer, bestuurslid, fotograaf, enzovoorts, enzovoorts,….
En natuurlijk Marlou en Roxanne in het bijzonder voor het organiseren van deze geweldige dag!

We wensen iedereen een fijne zomervakantie!

Een lieve groet van alle trainers

Koppelwedstrijd een succes

Wedstrijdmeisjes van DOS Amsterdam turnden zondag 12 juni 2016 in een koppelwedstrijd. Via loting kreeg elk kind een maatje en met z’n tweeën gingen ze de strijd aan tegen de andere DOS-meisjes.

Een supergezellige wedstrijd waarin veel nieuwe aspecten werden geturnd, alvast ter voorbereiding op het komende seizoen.

Klik voor de foto’s op deze link naar Picasa.

 

Donatie 2.500 euro Schipholfonds

schipholfonds voor DOSDOS is één van de winnaars van de ‘Schiphol is jarig jeugdactie’ van het Schipholfonds. Op zaterdag 11 juni 2016 ontving DOS Amsterdam een donatie van 2.500 euro. Ton Egbers, voorzitter Schipholfonds overhandigde de cheque aan drie kinderen van DOS die als vertegenwoordigers voor de hele club optraden.
Er zijn nieuwe plofmatten, valmatten, plankolines en andere materialen nodig. Locaties van DOS willen graag nieuwe en betere turntoestellen. Vandaar dat kinderen van DOS bij het Schipholfonds geld hebben aangevraagd. En via de nieuwsbrief werden de ouders gevraagd om toch vooral op DOS te stemmen op de speciale stempagina van het Schipholfonds. En dat heeft geholpen, want wij vielen in de prijzen!!
Dank jullie allemaal, en dank aan het Schipholfonds. We zijn erg blij met de donatie van de ‘Schiphol is jarig jeugdactie’. Zodra de materialen zijn aangeschaft laten we het weten!

Het bestuur van DOS Amsterdam

Noa: nieuwe assistent trainer

Noa Heertjes assistentNoa Swaan (14 jaar) heeft bij DOS Amsterdam haar assistent trainers diploma niveau 1 behaald. Zij kan nu assisteren bij de turnlessen. Tijdens deze opleiding van de KNGU doet de student 19 stage opdrachten. Wanneer alle opdrachten met succes zijn afgerond dan heeft de student de Proeven van Bekwaamheid 1.1 en 1.2  van de Kwalificatie Structuur Sport voltooid en wordt het diploma Assistent 1 uitgereikt.

Noa, van harte gefeliciteerd!

4 keer het jurydiploma

In februari 2016 zijn Margret van den Broek, Nanda Wiersema,  Mandy van den Berg en Willy Pasman geslaagd voor de Juryopleiding Turnen Dames 3.
Na een intensieve opleiding en spannend examen hebben zij dit fantastisch jurybrevet van de KNGU behaald.
Het bestuur van DOS is er erg trots op dat deze vrijwilligers het diploma behaalden en zich als jury willen inzetten. Alle vier: van harte gefeliciteerd!!

Het bestuur van DOS Amsterdam

Jongste turntalentjes

12670073_609767465842508_7886415317723028105_nAfgelopen zondag 31 januari was er weer een turnwedstrijd voor de D1/D2 meisjes. In drie verschillende rondes kwamen meerdere DOS-meisjes uit. Er werd goed geturnd en er werden in totaal 12 medailles gewonnen. Dit was ook de eerste wedstrijd dat de jongste talentjes voor het eerst aan een wedstrijd mee mochten doen. Wedstrijden worden geturnd vanaf het (kalender-)jaar dat kinderen 8 worden. Natuurlijk was het spannend en onze pré-instappers deden het allemaal geweldig!

Pietengym: altijd een feest!

DOS Amsterdam PietengymPietengym voor de kleuters is altijd een feest. In hun mooiste pietenpakjes mocht iedereen oefenen met springen, klimmen, duikelen, balanceren over de dakrand, paardrijden en pakjes overgooien. Er was nog even paniek (paniek!), want stresspiet had de cadeautjes in de verkeerde zaal verstopt. Maar alles kwam goed en iedereen is naar huis gegaan met een mooi pietendiploma.

Mooie start wedstrijdseizoen

1 ste voorronde 2015_2Zaterdag 21 en zondag 22 november ging het echte wedstrijdseizoen van start op 2 locaties. In Prinsenbeek gingen de pupillen 1 strijden op het ‘NK Teams’ en de andere meisjes hadden hun eerste wedstrijd in Amsterdam. Het waren 2 sportieve dagen waarop meerdere meisjes van GV DOS hun allereerste turnwedstrijd hadden. Spannend dus!
Maar wat hebben wij een kanjers in huis, die altijd hard trainen en met veel plezier hun sport beoefenen. Dat is dit weekend dan ook beloond met wel 18 medailles, en iedereen bij de eerste zeven, terwijl er in sommige categorieën er wel 25 kinderen meedoen.
Het team van DOS werd 4de op de Nederlandse kampioenschappen.
Alle trainers van de selectie zijn dan ook zeer trots op al onze turnsters.

Diploma Nijntje

NijntjeBeweegDiploma_DOS_AmsterdamDe afgelopen weken zijn we in de kleuterlessen druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het Nijntje Beweeg Diploma. Op maandag 16 november 2015 mochten de meisjes en jongens van de maandaglessen laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. Onder luid applaus van de vaders en moeders kregen ze na afloop hun diploma. Kijk hier voor een mooie serie foto’s.

En dit is de groepsfoto van de Nijntjes van 17 november 2015:
Nijntje 17 nov2015 DOS Amsterdam

 

 

 

 

 

En er is ook een filmpje gemaakt van 16 november.

Plaatsing bondkampioenschap

image1Op zaterdag 7 november heeft DOS meegedaan aan de kwalificatie teams landelijk, in Waspik, voor de bonds-kampioenschappen. Team Pupil 1 N2, team categorie C (Ebony, Emma, Kiona) en D (Eva, Caya, Marlene) deden mee. Ze hebben super gepresteerd en mooie nieuwe oefeningen laten zien voor het komend seizoen.
Team C en D eindigen boven de middenmoot en het team Pupil 1 N2 eindigde als topper op de eerste plaats. Comfort, Puck, Tazia en Amy (van I-turn) hebben zich geplaatst voor één van de 8 finaleplekken en gaan door naar de bondskampioenschappen op 21 en 22 november.

Succes alvast en groetjes van de trainers