Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2011-2012

Supergezellige DOS-wedstrijd

Veel kinderen, hun ouders en zelfs grootouders waren zondag 1 juli 2012 aanwezig bij de jaarlijkse onderlinge wedstrijd van DOS Amsterdam. In de Wethouder Verheijhal in Oost kregen alle DOS-kinderen de kans te laten zien wat ze geleerd hadden in het afgelopen jaar: jongens, meisjes: ze gingen ervoor!

Na een feestelijk opmars werden de spieren opgewarmd en gerekt en gestrekt. Daarna gingen de kinderen in groepjes met hun trainer naar het eerste toestel. Spanning was van de gezichtjes af te lezen, maar met steun van de trainers en natuurlijk elkaar ging het elke keer weer helemaal prima!

De meisjes gaven de aanwezigen een idee van wat zij op de vloer, de ongelijke brug, de evenwichtsbalk en qua sprong konden. De jongens toonden hun kunsten aan de ringen, de gelijke brug, de vloer en qua sprong. Sportieve en ontroerende taferelen waren te zien, van piepjonge stoere jongens aan de ringen tot elegante vloeroefeningen van de meisjes.

Met dank aan ouders, vrijwilligers, trainers en het bestuur: iedereen droeg een steentje bij aan de gezelligheid en de blije gezichten van de kinderen. Voor elk kind was er een glimmende medaille! Zie hier een mooie serie foto’s.

Succes bij rayonteams Amsterdam

Zaterdag 23 juni 2012 werden de Rayonteams kampioenschappen Noord-Holland gehouden bij Turnace Gymnastics in Amsterdam

Per categorie deden er 6 teams mee, waaronder ook 3 teams van Amsterdam, met daarin enkele kinderen van DOS Amsterdam. Bij de instappers deden Lola Karimova, Hasse Drewes en Elisabeth Evelein mee, en bij de jeugd Noa Heertje. In elk team zitten 5 kinderen van verenigingen uit Amsterdam. Er turnen steeds 4 kinderen en de beste 3 scores tellen.

Bij de instappers ging het heel goed, op alle toestellen werd er grandioos geturnd en behaalde de meisjes geweldige cijfers.
Bij de balk bleven Hasse en Lola er met de koprol op, dit was in het verleden nog wel eens een struikelblok maar vandaag ging alles goed. Ook op sprong ging het goed: Lola is vandaag voor het eerst tijdens een wedstrijd met de overslag over de kast geweest, dit vond ze altijd erg moeilijk maar vandaag lukte echt alles.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat we de tweede plaats hadden gehaald: de meisje waren blij maar de 2 juffen die deze dames begeleiden vond het een beetje raar. Want rayon Het Gooi die 1ste waren, hadden volgens ons minder punten. Ze waren niet goed op de balk en verder niet beter dan ons, dus even optellen, en ja hoor, er was een fout in de uitslag! Het rayon AMSTERDAM met 3 van onze meiden daarin zijn KAMPIOEN geworden bij de instappers. Meiden: een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd!

Op hetzelfde moment kwam Noa uit in het team bij de jeugd. Ik heb niet alles kunnen volgen, maar Noa turnde op brug en sprong goed en de andere meisjes ook, maar op de balk ging het bij alle vier niet zo goed. Op de vloer ging het ook wel best, maar het was jammer genoeg niet genoeg voor een medaille helaas, dit team is vijfde geworden.

In de tweede ronde kwamen de pupillen 1 uit met Melanie, Nora en Kyarah en nog 2 meisjes van een andere club. De dames begonnen op vloer het ging netjes en volgens mij goed, maar de score was een beetje laag, dit haalde de concentratie weg bij de dames en dat deed het team niet goed.
Op sprong, brug en balk werd netjes geturnd, maar steeds net niet genoeg.
Heel jammer, want ze hadden het zo gehoopt en wat mij betreft ook verdiend, maar helaas waren zij niet echt een team en konden zij elkaar niet oppeppen tot nog betere prestatie.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag en een HEEL MOOI SEIZOEN MET VOOR EEN HOOP MEISJES HEEL VEEL MEDAILLES.

liefs van een hele trotse jufffff

 

Finale 5e divisie: weer kampioen!

Het geluk kan maar niet op, weer een kampioen! Zaterdag 16 juni 2012 was het zover, de grote finale voor Manik en Luna. Beide dames komen uit in de 5e divisie, Manik bij de instappers en Luna bij de pupillen 1.

Manik moest als eerste om 9.00 ’s morgens in Amersfoort. We hadden het deze week nog allemaal doorgenomen en Manik was erop gebrand en hoopte dat ze ging winnen.
En wat ze in haar hoofd had, heeft ze ook waargemaakt: ze heeft de districtsfinale instappers 5de divisie afgesloten met de titel KAMPIOEN. Manik ging op alle toestellen supergoed, soms nog beter dan dat ik ooit in de les gezien had. Manik van harte gefeliciteerd!

Luna was om 13.00 aan de beurt en was met de trein gekomen. Dat was nog een hele onderneming, je weet namelijk nooit of ze op tijd rijden. Luna had het wat zwaarder; in haar categorie er zaten echt hele goede meisjes. Luna begon op de brug, dat ging heel goed, ze had mooie zwaaien en een prima oefening aan de lage ligger.
Het tweede onderdeel was balk, daar was Luna toch wel wat gespannen voor, omdat op het laatste moment de koprol niet meer echt wilde lukken, ze viel er dan ook 1 keer af, jammer, maar ze ging door! Vloer en sprong gingen goed.
Luna is 15e geworden van de 36 meisje die in deze finale turnden. Dit na heel veel meisjes te hebben uitgeschakeld in de eerder wedstrijden. Luna ik vind het een prestatie om trots op te zijn!

Liefs Willy

Onze districtkampioen Elisabeth

Zaterdag 2 juni 2012 hebben 5 meisjes deelgenomen aan de districtskampioenschappen van de 4e divisie. Elisabeth Evelein is districtkampioen geworden bij de instappers 4e divisie. Weer een kampioen erbij, geweldig!

Hasse Drewes die de hele week ervoor op vakantie was, was er niet helemaal bij, maar is toch nog netjes in de middenmoot geëindigd.

Bij de Pupillen 1 heeft Melanie Meijer de 4e plaats gehaald en werd beloond met een bronzen medaille. Volgens trainer Mandy die de wedstrijd begeleiden kan Melanie heel tevreden zijn met dit resultaat. Ook Kyarah Vriese turnde een hele goede wedstrijd, Mandy is dan ook heel trots op haar. Helaas had Nora Damianova niet zo een goede dag en viel van de brug en balk, maar het kampioenschap halen was op zich al heel erg goed.

Dames wij zijn heel erg trots op jullie! Hier nog enkele foto’s.

groet Mandy en Willy

 

Bronzen medaille voor Manik

Zaterdag 12 mei was de regiofinale 5de divisie in Beverwijk. De meisjes Amaya, Manik, Sharon en Luna hadden zich voor deze finale geplaatst. Helaas was Sharon nog op vakantie waardoor ze niet mee kon doen en haar plaats moet afstaan.

In de ochtend waren Manik en Amaya aan de beurt bij de instappers. Amaya heeft te kampen gehad met een blessure waardoor het trainen de afgelopen week niet zo goed ging, de wedstrijd ging ook niet zo goed als normaal helaas. Manik’s wedstrijd ging heel erg goed, zelfs nog beter als in de training. Zij is dan ook beloond met een bronzen medaille voor haar 3de plaats. Manik: gefeliciteerd en op naar de districtsfinale op 16 juni in Hooglanderveen!

In de 2de wedstrijd moest Luna uitkomen bij pupillen 1, dit keer in haar eentje omdat Sharon er niet was. Luna turnde een stabiele wedstrijd, viel niet van de balk en deed een keurige brugoefening met een hoge score van 14.05. De 36 meisjes die in deze ronde uitkwamen turnde eigenlijk allemaal erg netjes, dus het was erg spannend! Luna is op de 8ste plaatst geëindigd, heel prima dus, en is ook door naar de districtsfinale in Hooglanderveen op 16 juni.

Meisjes, gefeliciteerd met jullie behaalde plaatst! Lekker doorgaan met trainen, jullie zijn geweldig. Hier nog wat leuke foto’s.

liefs Willy Pasman

 

Regiofinale: 5 meisjes zijn door

Wij deden op zaterdag 14 april 2012 mee aan de regiofinale in Hoorn. DOS Amsterdam kwam uit met 7 meisjes: Hasse Drewes, Elisabeth Evelein, Lola Karimova, Nora Damianova, Melanie Meijer, Kyarah Vriese en Noa Heertje. Zie hier enkele foto’s.

Na een spannende wedstrijd kregen we de uitslag: 5 meisjes zijn door naar de districtsfinale! En, Melanie Meijer won een brozenmedaille. De districtsfinale zal plaatsvinden op 2 juni 2012 in Amsterdam.

We zijn ontzettend trots op alle 7 meisje, want ga er maar aan staan: je steeds weer opladen voor een nieuwe wedstrijd waarbij elk klein onderdeel meetelt. En daarbij geldt: de concurrentie is moordend…

Willy Pasman

 

Pre-instappers trots op medailles

Op zondag 1 april 2012 waren 8 meisje van DOS Amsterdam aanwezig in de sporthal in Wormer. Emma, Frija, Shirah, Puck, Loeske, Comfort, Bella en Koutar – allen tussen de 6 en 8 jaar – lieten zich van hun sportiefste kant zien. Zij deden in twee verschillende wedstrijden mee als pre-instappers. Maar liefst 8 medailles konden door de trotse meiden in ontvangst worden genomen (zie de foto’s).

Het was een gezellige sportieve dag waar iedereen van genoten heeft. Dat gaan we vaker doen!

Willy en Mandy

 

Roxanne kampioen Nrd-Holland

Vandaag werd onze Roxanne kampioen van Noord-Holland. Zij won op zaterdag 31 maart 2012 de finale van de 6 divisie.  Met een heel punt verschil op nummer 2 mag zij zich terecht een kampioene noemen. Iedereen van DOS Amsterdam is erg trots op haar! Zie hier de foto’s.

Willy Pasman

Jongens succesvol voorwedstrijd

Zondag 25 maart was het zover, de jongens hebben hun eerste wedstrijd, in de Wethouder Verheijhal. Klik voor een fotoverslag.

In de eerste ronde komen onze ‘kleintjes’ aan bod. In hun leeftijdscategorie ‘Benjamin niveau 15’ heeft Leon de derde plaats gehaald, Raphael de vierde plaats en Maxim de vijfde plaats. Toch wisten deze jongens zich te plaatsen voor de finale.

In de tweede ronde hadden we 5 jongens in verschillende categorieën. Duncan Maxwell is derde geworden bij ‘Pupillen niveau 15’, Xandro werd tweede bij ‘Benjamin niveau 13’. Bij de ‘Instap niveau 13’ is de tweede plaats voor Sivan, de vierde plaats voor Lucien en de vijfde plaats voor Silver. Ook deze jongens weten zich allemaal te plaatsen voor de finale.

 

In de derde ronde hebben doen veel van onze jongens mee in verschillende categorieën.
– Instap niv 12: Michael M eerste, Benjamin tweede en Elias B derde plaats.
– Instap niv 11: Christopher eerste, Brammert tweede.
– Pupillen niv 11: Elias R derde.
– Instap niv 9: Michael E eerste.
– Pupillen niv 9: Lowie eerste, Arthur tweede.
– Junioren 1 niv 9: Mitchel eerste
En ook deze jongens plaatsten zich voor de finale.

Dit betekent dat alle jongens zich geplaatst hebben voor de finale op 15 april 2012. Vele medailles zijn gehaald. We zijn dan ook zeer trots op deze jongens!

Mireille

7 turnsters naar de regiofinale

Zondag 11 maart 2012, Voorwedstrijd 6e divisie en lagere divisies

We hebben net weer een wedstrijd achter de rug, ging super goed. Er deden van DOS Amsterdam 7 kinderen mee, we namen 5 medailles in ontvangst en alle zeven zijn door naar de regiofinale op 14 maart in Hoorn. Hier enkele trotse turnsters op de foto en de uitslag:

Instap 4de divisie
– Goud: Elisabeth Evelein
– Zilver: Hasse Drewes
– Brons: Lola Karimova

Jeugd 4de divisie
– Noa Heertje: geen medaille maar wel door naar de finale

Pupillen 1
– Zilver: Melanie Meijer
– Brons: Nora Damianova
– en Kyarah Vriese: geen medaille maar ook door naar de finale

Als we nu nog even zo doortrainen en een paar details nog extra hard trainen, dan zie ik er nu alweer naar uit om met jullie de volgende wedstrijd te turnen!

Ons verslag van de wedstrijd op 11 maart
De voorjaarsvakantie zit er al op, dus zondag 11 maart was het weer zover. Nora, Melanie en Kyara hadden een wedstrijd. Na de terugkomst van een heerlijke wintersport hadden de dames na de vakantie nog skibenen en liep de training niet helemaal volgens verwachting.
Na een geweldige oefening van Nora (13.05 punten) op de balk hebben Kyara (9.60 punten) en Melanie (10.65 punten) jammer genoeg een paar puntjes laten liggen. Gelukkig hebben de meiden op vloer een prachtige oefening neergezet met een score van 13.40 voor Melanie, 13.35 voor Nora en 13.00 voor Kyara.
Bij sprong ging het zoals elke wedstrijd weer super. Met maar een verschil van een paar tienden zaten ze heel dicht bij elkaar: Melanie (13.60), Kyara (13.50) en Nora (13.40).
Als laatste hadden de dames brug. Na 2 mooie oefeningen van Kyara en Melanie met beide 14.35 punten was Nora er helemaal klaar voor om een superoefening neer te zetten, die op dat moment een podium plek had. Doordat Nora erg lang moest wachten op de jury, was ze wat uit haar concentratie geraakt waardoor Nora was gevallen met ophurken. Gelukkig kreeg ze nog een mooie score van 12.00 punten.
Tijdens de prijsuitreiking was het heel spannend. Met een geweldig resultaat is Melanie 2e geworden, Nora 3e en Kyara 13e. Alle 3 zijn ze door naar de volgende ronde.

We zijn trots op jullie. Gefeliciteerd!

Willy, Kirsten, Mireille en Mandy