Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2016-2017

DOS clubwedstrijd 8 juli 2017

Op zaterdag 8 juli 2017 j.l. was er de traditionele DOS clubwedstrijd. In turnhal SportExperience deden ongeveer 210 kinderen mee. Zij werden aangemoedigd door hun ouders, zusjes, broers, opa’s en oma’s.

DHL20170708-03Kinderen (van 6 tot ca. 16) lieten zien wat ze in een jaar bij DOS Amsterdam hadden geleerd. Sommigen deden voor het eerst in hun leven aan een turnwedstrijd mee en anderen hadden al meer ervaring. Alle turn(st)ers werden verdeeld in groepjes, die werden begeleid door trainers, assistent-trainers of ouders.  Er was een ronde in de ochtend en een in de middag. De turn(st)ers van alle verschillende afdelingen en locaties van DOS Amsterdam deden mee.

DHL20170708-02De wedstrijd begon met een opwarming op muziek. Daarna waren er 4 rondes aan de turntoestellen. Voor de meisjes was dit brug, balk, vloer en sprong. Voor de jongens was dit rek, vloer, sprong en voltige. Iedereen turnde op eigen (leeftijds-)niveau. Er werden prachtige resultaten neergezet, met grote en kleine persoonlijke overwinningen. Het was weer fijn om te zien hoe iedereen elkaar steeds weer aanmoedigde en voor elkaar applaudisseerde.

DHL20170708-04Behalve dat deze traditionele DOS clubwedstrijd een geweldige manier is om te laten zien wat allemaal geleerd is in het afgelopen jaar, was er natuurlijk ook voor iedereen een medaille te verdienen en een eigen overwinningsmomentje op het podium. De wedstrijdmeisjes hadden voor de pauze tussen de twee wedstrijden door een spetterende demonstratie voorbereid met dans, acrogym en prachtige turnoefeningen.

Graag danken wij alle ouders die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen als vrijwilliger nuttig hebben gemaakt in de rol van jurylid, hulpmoeder, hulpvader, begeleider, contactouder, ledenadministratie, financiële administratie, personeelsbeheer, bestuurslid, fotograaf, enzovoorts, enzovoorts. Foto’s van beide ronden zijn te bekijken en te downloaden in het DOS foto-boek.

Koppelwedstrijd 15 april

20170415_KoppelWedstrijdFoto_1Zaterdag 15 april was er de jaarlijkse DOS Koppel Wedstrijd. Steeds werden twee turnsters aan elkaar gekoppeld en de scores van het koppel werden bij elkaar opgeteld.

Uiteraard werd rekening gehouden met leeftijd en niveau. Iedereen turnde een eigen oefening en de bedoeling was om in die oefening de nieuwe elementen uit te voeren, die in de afgelopen periode waren bijgeleerd. Soms nog spannend en met een beetje hulp.

20170415_KoppelWedstrijdFoto_2 In  totaal deden 29 turnsters mee van pre-pre-instap (6jr) tot senior (15+). Zo kon iedereen van elkaar leren en genieten. Vrienden en familie waren erbij om te kijken en aan te moedigen. Een aantal trainsters, ouders en oud-turnsters hielp met de organisatie.

Het was een sportief begin van het Paasweekend. Ook dit jaar was de KoppelWedstrijd een groot succes. Er zijn foto’s zijn te vinden en downloaden in ons DOS fotoboek.

Pietengym voor de kleuters

pietengym-01Vanmiddag was er pietengym voor de kleuters van de maandag- en dinsdaglessen bij DOS Zuid. In hun mooiste pietenpakjes mocht iedereen oefenen met springen, klimmen, duikelen, balanceren over de dakrand, paardrijden en pakjes overgooien. En er waren natuurlijk pepernoten. Ook de groteren uit de les erna wilden het wel even uitproberen. Moe en voldaan gingen de kleuters na afloop naar huis met een klein cadeautje en een mooi pietendiploma.

pietengym-02Wil je nog even nagenieten? Er zijn meer foto’s te bekijken en te downloaden in het DOS Picasa-album.

Dank aan Willy, Cor, Regina, Luna en Noa voor het regelen en het begeleiden van deze leuke middag.