Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2014-2015

Alle turnniveaus bij elkaar

COR_5688160 kinderen van alle turnniveaus en uit alle delen van Amsterdam kwamen naar Turnace Hall voor de Onderlinge Wedstrijd 2015 van DOS Amsterdam. De meisjes en jongens lieten zien wat zij het afgelopen seizoen hadden geleerd.
De allerkleinste turn(st)ers-in-de-dop en de grotere meiden die al menig wedstrijdje achter de rug hadden: iedereen zetten zijn beste beentje voor! Sommige kinderen maakten voor het eerst in hun leven een turnwedstrijd mee. Trainers en begeleiders vingen de zenuwen op en samen maakten zij het tot een gezellige en sportieve dag.
Na het opmarcheren en intrainen doorliep elke turner in vijf rondes vier toestellen, met een pauzeronde om wat te eten en te dringen. De meisjes natuurlijk op brug, balk, vloer en sprong. De jongens op rek, vloer, sprong en voltige. We zagen de dappere en vaak geslaagde pogingen om op de balk te blijven staan van de startende kinderen, maar ook volwaardige arabieren, flikflakken en salto’s. Juist de mengelmoes van niveaus en de wil om het allerbeste van jezelf te laten zien gaf deze dag speciale glans. Aan het einde volgde de prijsuitreiking en kon elk kind met een welverdiende medaille en een mooi diploma trots en tevreden naar huis.

Jongens van DOS Freerunnen kwamen tussendoor nog een stoere demonstratie geven, waarvoor hartelijk dank!

En natCOR_5779uurlijk veel dank aan de ouders en vrijwilligers die zich op deze dag, maar ook in het afgelopen seizoen nuttig hebben gemaakt als jurylid, hulpmoeder, hulpvader, voor de techniek, computer, muziek, catering, enzovoorts.

Er zijn weer enorm veel leuke foto’s te bekijken in het DOS Picasa-album. Met dank aan Debby Heilker.

Tot volgend jaar en alvast een fijne zomervakantie gewenst,

Lieve groet van alle trainers

 

Nederlands Kampioen balk

photomirror_201566211153691Zoals je misschien gehoord hebt is DOS-meisje Comfort afgelopen weekend bij het Nederlands Kampioenschap vierde geworden met 000,8  achterstand op nummer 3. Supergaaf dus.

 

Op zondag kreeg ze de mogelijkheid  om op balk en rek uit te komen samen met de beste 9 van Nederland. Dat ging zo goed dat ze NEDERLANDS KAMPIOEN is geworden op balk en tweede op het onderdeel rek.

Comfort heeft een superseizoen achter de rug!

photomirror_201567204533634

Marlene zilver in districtsfinale

districts 2015 009Op zaterdag 30 mei 2015 assisteerden wij het districtskampioenschap. Er zijn in Nederland 5 turndistricten en DOS Amsterdam hoort bij KNGU district Mid-West. De finale divisie 4 en 5 van dit district vond plaats in Amsterdam bij Turnace. DOS Amsterdam was gevraagd om op die dag de organisatie op zich te nemen. Gelukkig waren een hoop lieve ouders en kinderen bereid om mee te helpen, waardoor het een geslaagde dag werd. We hebben dan ook een bedankmailtje gekregen van het regiobestuur.

In de eerste ronde moesten ook onze meisjes Kyarah, Tonia en Marlene turnen. Alledrie de districtsfinale halen, dat alleen al is heel goed! De meisjes hadden er veel zin, alleen Kyarah had griepverschijnselen en Tonia had de dag er voor een piepjes test gedaan waardoor ze veel spierpijn had en houten benen. Gelukkig was Marlene fit.
Op sprong bleek al snel dat het niveau dicht bij elkaar zat, Marlene daarentegen sprong echt een geweldige sprong en werd daar ook dik voor beloond. Achteraf bleek het ook het hoogste cijfer te zijn van de wedstrijdronde.
Op brug gingen de meisjes ook best lekker, alledrie goede elementen geturnd maar ook hier zat Marlene weer een stukje hoger met haar score.
Bij balk vond ik de dames pas echt knap, ze bleven alle 3 op de balk en turnde een mooie oefening. Vloer vinden ze altijd wel leuk, alleen vindt Marlene het nog een beetje onwennig om een hele zelfgemaakte oefening te laten zien, maar ook dat ging goed en ze werd beloond met een hoog cijfer.
De uitslag is als volgt: Marlene een tweede plaats en Tonia en Kyarah in het midden. Er deden 36 meisjes mee dus we mogen echt trots zijn op de dames.
Op naar het volgende seizoen!

liefs van de trainers

districts 2015 001 districts 2015 011

26 medailles in een weekend

Zaterdag 25 april stonden er 2 wedstrijden op het programma: de halve finale NK in Amsterdam voor Puck en de toestelfinale competitie in Beverwijk voor Bebel, Gaya, Tazia Comfort, Puck, Sayenne en Eva.

Mandy ging met Puck mee voor haar wedstrijd, Puck was toch wel erg gespannen maar ging lekker van start op rek en vloer. De balk ging door de zenuwen niet zo best, jammer genoeg kreeg ze ook een lage score. Sprong ging super. Er gingen er 12 door naar het NK en Puck werd 13de en gaat als reserve mee. Ondanks dat ze niet door gaat willen we zeggen: Puck we zijn supertrots op je!

In Beverwijk ging het er in de eerste ronde lekker aan toe: Gaya en Bebel lieten mooie oefeningen zien. Beiden niet van de balk gevallen, en op rek zat het allemaal heel dicht bij elkaar. Gaya werd beloond met 3 medailles. Bebel helaas niet, maar was wel 2 keer vierde en 2 keer zesde.

In ronde 2 moesten Puck, Comfort, Tazia en Sayenne turnen. Voor Puck d’r tweede wedstrijd van die dag. De meisjes hadden veel plezier samen en moedigde elkaar goed aan. Het was een ontspannen sfeertje. De oefeningen zagen er goed uit, ieder liet zien dat ze er veel plezier in hadden en werden beloond met mooie scores. De uitslag was ook leuk want er werden 10 medailles door de dames bijeen geturnd. Echt geweldig!

In de laatste ronde was Eva aan de beurt, zij turnt in een hele sterke poel.
Eva ging lekker op sprong en brug ging het heel goed, balk is altijd afwachten of je de zenuwen in bedwang hebt. Van vloer heeft ze genoten zo aan het einde van het seizoen. Eva haalde een bronzen medaille op brug en was erg blij.
Totaalstand: 14 medailles, super zaterdag.

Op zondag 26 april hadden we weer twee wedstrijden. In Amsterdam moest Sayenne aantreden voor haar halve finale NK. Haar tweede wedstrijd dit weekend. Alle oefeningen gingen goed alleen op rek ging het wat minder, volgens Sayenne maar ook Mandy wiebelde het rek heel erg waardoor Sayenne niet lekker kon turnen en een beetje inhield. Sayenne eindigde op een 10e plaats en er gingen er 9 door naar het NK. Sayenne is dus net als Puck reserve.

In Wormer moesten de jongste Pre Instappers aantreden voor hun toestelfinale. In ronde 1 waren Annael, Umalee, Sanae en Famke aan de beurt. We begonnen op balk, niemand viel er af en iedereen deed het heel netjes. Op vloer was de jury erg onder de indruk. Bij sprong ging het ook lekker, iedereen liet mooie handstanden zien. Bij brug (die heel hoog stond) zwaaide de meisjes zo mooi dat zelf ik verbaasd was. Wachten op de uitslag duurt altijd lang voor die kleintjes, maar ze zijn dan ook beloond met een hoop medailles. Samen hebben ze 8 medailles gehaald.

In ronde twee moest Bobbie nog turnen, zij turnt een niveau hoger en had dus andere tegenstanders. Ook Bobbie zette een hele stabiele wedstrijd neer, ook zij had zoveel plezier in wat ze deed. Op muziek, dat vind ze nog een beetje eng maar het ging heel goed. Ze werd op vloer beloond met een gouden medaille net als op sprong. Op balk en brug haalde ze een zilveren. Vier medailles op 1 dag dat is toch geweldig.

Eindstand voor een mooi turnweekend: 26 medailles. Dank aan iedereen, samen hebben we een mooi en sportief resultaat neergezet, om trots op te zijn!

20150426_111318 20150426_121110 20150425_144309 20150426_143151

Beweegdiploma voor 33 kleuters

Nijntje Beweegdiploma bij DOS AmsterdamOp dinsdag 21 april 2015 kregen 33 kleuters bij DOS Amsterdam het Nijntje Beweegdiploma uitgereikt. De meisjes en jongens gymmen wekelijks een uur en hebben in 20 lessen alle basisbeginselen van sportief bewegen geleerd. Het was een groot gymfeest met allemaal blije kinderen en een hoop trotse ouders, broertjes en zusjes als toeschouwers. Ook Paul Slettenhaar, lid dagelijks bestuur Stadsdeel Zuid en Peter de Jong, bestuursvoorzitter DOS Amsterdam waren aanwezig. De kinderen lieten op 18 verschillende toestellen hun goede manier van bewegen zien. Ook de hand-oog coördinatie werd aan het werk gezet, door middel van ballonnen hoog houden, een bal in het een doel werpen en pittenzakjes in een mand gooiden. De kinderen hadden heel veel plezier. Na anderhalf uur intensief bewegen gingen de kinderen en hun ouders met een grote glimlach op het gezicht en een mooi diploma de gymzaal uit.

Nijntje Beweegdiploma bij DOS Amsterdam_groepMet het Nijntje Beweegdiploma sluit DOS Amsterdam aan op het gemeentelijk sportplan dat streeft naar een hogere sportparticipatie van de jeugd en het voorkomen van overgewicht bij (jonge) kinderen. Het Nijntje Beweegdiploma is een meerjaren initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en wordt door Sportservice Amsterdam ondersteund. DOS Amsterdam heeft het beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen.

Achtergrondinformatie
Het halen van een zwemdiploma is normaal, maar een beweegdiploma is niet vanzelfsprekend. Tussen 2 en 6 jaar vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Er ontstaan dan verbindingen en vertakkingen van de hersencellen. Het gezichtszintuig, het evenwichtszintuig, de sensoren in spieren en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds gaan verfijnd samenwerken. In deze levensjaren werken aan een goed motorisch fundament is positief van invloed op de latere fysieke en mentale gesteldheid.

Nijntje Beweegdiploma bij DOS Amsterdam_oefeningenVan jongs af aan gewend zijn om op regelmatige basis te sporten kan bovendien het ontstaan van overgewicht tegengaan.

Kijk ook even op Facebook van DOS Amsterdam voor een filmpje.

Gaya op weg naar NK finale

halve finale 19 aprilOp zondag 19 april gingen we om 7 uur in de ochtend op weg naar Waalwijk, om de halve finale NK te turnen met Gaya Mathijsen. Als ze bij de eerste 9 zou eindigen, zou ze in juni naar het Nederlands Kampioenschap mogen gaan.

Gaya begon op vloer, en turnde een nette oefening, de jury gaf haar dan ook een mooi cijfer. Tweede toestel was sprong, maar Gaya had zoveel last van veel hoesten en slijm dat ze er misselijk van was. Toch kon ze zich goed concentreren en zette 2 mooie sprongen neer. Tussendoor had Gaya wel wat tijd nodig om zich op te peppen voor het volgende toestel.
Rek is haar favoriet, en dat heeft ze ook laten zien. Ze kreeg de hoogste score van de wedstrijd. Als laatst naar balk, altijd spannend of je er op blijft. Maar voor Gaya was dat geen probleem, ze liet een mooie oefening zien en kreeg een mooi cijfer.
Het wachten op de uitslag is altijd spannend.

halve finale 19 aprilDe uitslag is als volgt, Gaya werd voor haar mooie turnen beloond met een tweede de plaats: zilver! Ze mag naar de Nederlandse Kampioenschappen. Ook mag ze naar de toestel finale Rekstok. Ze behoort nu al tot de 36 beste meisjes van Nederland. Gaya, wat was het weer leuk om naar jou te kijken. We wensen je nu al veel turnplezier op het NK.

Liefs van de trainers
Op Facebook van DOS staat het filmpje van Gaya’s oefening op de balk.

Jongens turnen finale Amsterdam

De jongens van DOS Amsterdam turnden zondag 12 april in de Wethouder Verheijhal: Fin, Tobias, Willem, Farran, Niek, Wolf, Arik, Yago Peran en Arthur lieten zich van hun beste kant zien.

Faran kon de concentratie in de wedstrijd goed vasthouden en werd beloond met goud! Willem heeft een sterke wedstrijd geturnd. Hij kreeg de hoogste score bij sprong en ook de hoogste score op de mat. Willem ging iets minder op de brug en de rek,  maar uiteindelijk een prachtige derde plaats behaald. Arthur is weer beter geworden, hij miste net enkele tiende puntjes, maar heeft goed gestreden.  Fin begon met een kleine blessure aan zijn hand, maar hij heeft zich daar doorheen verbeten en alles goed afgemaakt, trots hoor! Tobias is rustig in de wedstrijd gebleven en heeft alle oefeningen goed af gemaakt.  Arik eindigde op de zevende plaats, heel sterk joh, ga zo door, je hebt een topprestatie geleverd. Niek is als vierde geëindigd, goed gedaan hoor! En Jonas is heel sterk gebleven, heeft het goed volgehouden tot het einde toe, en zie daar, hij werd beloond met zilver. Die beloning is terecht hoor, echt super.

Dit was de finale van Amsterdam 2015. Met dank aan allen die meegeholpen hebben!
Kijk op Facebook voor meer verslagen en foto’s.

Jongens turnen 12 april 2015_3 Jongens turnen 12 april 2015_1 Jongens turnen 12 april 2015-2

Regiofinale: het was spannend!

districtkampioenschap_1Op zondag 12 april moesten een aantal meisjes de regiofinale turnen in Wormer. Trainers Marlou en Mandy zijn daar in alle vroegte naar toe te gaan om de meisjes te begeleiden.
In ronde 1 moesten Kathonya en Isabel laten zien wat ze in hun mars hadden. Kathonya ging als een speer en toonde geen enkel spoor van nervositeit waardoor ze een gouden medaille haalde, en ook nog eens door mocht naar de Districtkampioenschap. Isabel had helaas meer last van spanning, ze turnde goed en netjes maar helaas op balk ging het mis. Ze was erg nerveus waardoor ze twee verplichte dingen niet turnde en daardoor 3 hele punten aftrek kreeg. Daardoor kwam ze in de middenmoot terecht. Toch heeft Isabel het heel goed gedaan!

In ronde 2 was het de beurt aan Loeske, ze is altijd een beetje onzeker maar als ze eenmaal lekker bezig is dan komt het vaak goed. Marlou was begonnen met Loeske op balk wat ze heel goed kan maar waar ze toch altijd nerveus voor is. Ze had een supermooie oefening, maar sprong er na de radslag af, jammer maar de score was nog steeds heel hoog. Ze is dan altijd even teleurgesteld omdat ze het zo goed wil doen. Ik heb haar gezegd verder lekker te knallen en dan zien we het wel.
districtkampioenschap 12042015Op vloer heb ik een Loeske gezien die ik nog niet kende, zo mooi en beheerst en netjes. Ze was zo blij en werd dan ook beloond met een hoog cijfer. Sprong en brug gingen ook goed waardoor Loeske een welverdiende derde plaats behaalde en beloond werd met een bronzen medaille, en ook zij mag ook door naar het Districtkampioenschap.
In ronde 3 was het de beurt aan Bella en Emma. Bella was ook heel nerveus maar wilde wel gaan knallen omdat ze vorig jaar de finale niet heeft gehaald. We begonnen ook weer op die zenuwslopende balk, maar Bella dacht ik zal jullie even laten zien hoe het moet. Ze heeft werkelijk een prachtige oefening laten zien, en beloond werd ze ook met een mooie score, en de druk was er af.
Emma had iets meer last van spanning, ze begon heel goed met een goede radslag en viel er niet af, maar later in de oefening kon ze een wiebel niet in bedwang houden en moest toch een keer het toestel verlaten, heel zonde.
Op vloer kreeg Bella ook vleugels en zetten werkelijk haar mooiste oefening van het seizoen neer. Emma ging lekker en ze mocht dan ook tevreden zijn met wat ze liet zien. Op brug ging het prima:mooie oefeningen en voor beiden mooie cijfers.
Als laatst de sprong, voor Bella geen probleem (alleen nu zetten ze bijna haar handen niet neer), zonde want de jury had het ook gezien. De streksalto was prachtig. Emma’s sprongen gingen goed.
De uitslag was als volgt: Bella net naast het podium op een zesde plaats en door naar het Districtkampioenschap. Emma eindigde in het midden en mag helaas niet mee naar de laatste ronde, maar we gaan proberen het volgend jaar wel te redden.
In de laatste ronde was het de beurt aan Fay en Elisabeth. Ook zij begonnen op balk, en Fay mocht als eerste beginnen, het ging met beide dames goed en ze vielen er niet af. Op vloer ging het ook lekker al vond ik het cijfer van Fay een beetje tegenvallen, maar dat heb je, het is een jurysport. Na 2 rondes staan ze bij de eerste tien. Sprong gaat altijd wel lekker en dat ging het bij Fay ook, maar helaas weigerde Elisabeth haar tweede sprong waardoor ze een 0 kreeg.
Fay liet op brug ook nog een nieuw element zien en kreeg een mooie score.
Ook Elisabeth liet een mooie brugoefening zien. Fay is op een zevende plaats geëindigd en gaat ook naar het Districtkampioenschap. Voor Elisabeth was dit helaas voor dit seizoen de laatste wedstrijd in de competitie.

Meisjes wij zijn weer super trots op jullie!
Willy, Mandy en Marlou

Goud op halve Finale Dames

Halve finale dames N2_ComfortOm 6 uur ging de wekker om met Comfort naar de Halve Finale Turnen Dames N2 te gaan in het Duiven dichtbij Arnhem. Om 8.30 uur gingen er twee maal 20 meisjes strijden om een plaatsje te veroveren op het NK TURNEN in Hoofddorp op zaterdag 6 juni 2015.
Comfort ging van start op vloer en liet een mooie stabiele oefening zien en werd beloond met een mooi cijfer.
Ook sprong ging prima. Op rekstok, ging het inturnen niet zo lekker, maar uiteindelijk liet ze een prachtige oefening zien en werd Comfort beloond met het hoogste cijfer van alle meisjes. Na drie toestellen stond Comfort op de 1ste plaats maar ze moest nog naar de balk, wat altijd erg stressvol is. Maar Comfort zette een mooie balkoefening neer en kreeg ook weer de hoogste score.
De uitslag was fantastisch: Comfort heeft de halve finale gewonnen en mag door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Ook mag ze in de toestelfinale uitkomen op de Balk en Rekstok en is ze reserve op vloer. Comfort wij zijn trots op je!
Kijk ook even op https://www.facebook.com/DOSAmsterdam voor een filmpje van de rekstok oefening.

Halve Finale Dames N2 Comfort

Een weekend vol turnsucces

IMG-20150329-WA0008Er is door de wedstrijdmeisjes van DOS en hun trainers flink aan de weg getimmerd dit weekend. Op zaterdag 28 maart vond het regiokampioenschap divisie 4 en 5 plaats in Beverwijk. Een spannende wedstrijd en uiteindelijk kreeg Tonia zilver! Kyarah werd achtste en Marlene negende, beiden door een val. Maar ze zijn wel door naar finale!

Zondag 29 maart waren we weer in Beverwijk, voor de competitie N2, Jeugd derde divisie.
Gaya won een gouden medaille binnen en Bebel zilver.  Sayenne won goud, Comfort won ook goud, Puck kreeg zilver en Tazia belandde op een mooie zevende plaats. Eva haalde zilver en Melanie volgde op een kleine achterstand. Meisjes wij  zijn trots op jullie!

Kijk je ook even op facebook?