Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2013-2014

Na de zomervakantie

Na de zomervakantie begint het sportseizoen weer:
– De lessen recreatief turnen, ritmische gym en freerunning beginnen vanaf 25 augustus 2014.
– De lessen wedstrijdturnen starten al eerder, namelijk vanaf 18 augustus.

Een fijne zomervakantie gewenst!

Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag  14 juni was het eigenlijk zover, Het Nederlands Kampioenschap instap N2 .
Ze hadden er erg veel zin, het is al een hele grote prestatie dat zij zich beide geplaats hadden voor deze finale.
Beide gingen er 110% tegen aan.
Op het rek ging het beter dan ooit en beide haalde een heel hoog cijfer. als 2de toestel naar balk, eerst Puck die kreeg een 13.60 goede score dus, comfort liet ook een mooie oefening zien en werd beloond met een 14.45.
3de toestel was vloer, Comfort was hier een beetje wiebelig, en had hier en daar een stapje, score 13.20  Puck had een prachtige oefening en kreeg 13.90. Het  was best spannend. Op sprong deden beide het goed en kregen ook een mooi cijfer.
de 36 meisjes die deze finale gehaald hadden waren allemaal erg goed en was de uitslag dan ook spannend.
Uit eindelijk is COMFORT 6de geworden en PUCK 7de.   Beide meisjes bij de eerste 10 van NEDERLAND. Wij als team zijn super trots op hun en hopen dat ze er van genoten hebben.

Op zondag 15 juni mocht Comfort ook nog uitkomen op balk en vloer in de toestel finale waar de beste 10 meisjes van NEDERLAND tegen elkaar gaan strijden.
Als eerst was vloer aan de beurt, daar waar het gisteren niet echt heel goed ging was Comfort er zeker op gebrand om het vandaag beter te doen, na nog wat kleine tips mocht ze als laatste van de 10 haar oefening laten zien.
Het ging inderdaad een stuk beter dan gisteren ze liep te stralen.
De jury leden waren ook onder de indruk Comfort werd beloond met een 14.133 wat genoeg was om NEDERLANDS KAMPIOEN  OP VLOER te worden.

Comfort was erg emotioneel en blij dat het dan ook nu wel gelukt was. Meteen na de prijsuitreiking moest zij haar balk oefening laten zien, jammer genoeg was ze nog niet rustig genoeg om het zonder wiebels te laten zien, een paar kleine wiebels bracht haar op een 5 de plaats, natuurlijk helemaal niet slecht.

Comfort en Puck wij hebben van jullie genoten, en bij deze wil ik iedereen bedanken die zo lief zijn geweest om deze 2 kanjers te komen aanmoedigen. Iedereen heel erg bedankt.

liefs Mandy en Willy

 

 

DOS-wedstrijd: sportief en gezellig

22 juni 2014Bijna 200 kinderen van DOS Amsterdam deden op zondag 22 juni 2014 mee met de vriendschappelijke onderlinge turnwedstrijd. Rond half negen stroomde de Wethouder Verheijhal vol met kinderen, ouders, familieleden, trainers en vrijwilligers. Daags ervoor had een team van vrijwilligers de toestellen in de zaal opgebouwd, voor jurytafels gezorgd, een geluidsinstallatie en natuurlijk een hele rits medailles.

Op een hippe tune kwamen de kinderen opgemarcheerd, waarna het opwarmen kon beginnen aan het eerste toestel. De meisjes gingen langs vier toestellen: de mat, de ongelijke brug, evenwichtsbalk en sprong. Voor de jongens stonden ook vier toestellen klaar: ringen, brug, sprong en mat.
De juryleden keurden elke prestatie en gaven punten. Ieder kind kon op zijn of haar niveau laten zien wat ie kon, beginners en gevorderden: iedereen deed zijn best!

Nadat het officiële turngedeelte klaar was en de jury de punten ging uitrekenen, kregen we nog een paar verrassingen. Eerst een voorproefje van het rondraaien aan de hoge legger van de brug: Tazia, Puck en Comfort lieten zien wat ze kunnen. Daarna mochten de wedstrijdmeisjes op de lange mat hun turntrucjes laten zien: flick flack, arabier, boogje achterover, salto en meer van dat soort knappe oefeningen.
En als klap op de vuurpijl waren de jongens van freerunnen aan de beurt. Onder leiding van trainer Michael lieten zij de freestyle van het turnen zien! Op je  gevoel klimmen, klauteren, springen en kruipen freerunners over obstakels heen. En de muursalto is natuurlijk helemaal cool!

Daarna volgde de prijsuitreiking. Alle kinderen konden trots naar huis met een medaille en een certificaat. Kijk in dit Picasa album naar een compilatie van foto’s.

Met grote dank aan alle trainers en vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Wij zijn trots op jullie, en natuurlijk ook op de kinderen die heel erg hun best deden en mooie sportresultaten lieten zien!

Graag tot volgend seizoen!

Bestuur DOS Amsterdam

Comfort Ned. kampioen vloer

De Amsterdamse achtjarige Comfort Ofori werd zondag 15 juni in Hoofddorp Nederlands kampioen Instap N2 op het turnonderdeel vloer. Het jonge talent is pas twee jaar met de turnsport bezig.

Comfort haalde zaterdag bij de Nederlandse Meerkamp slechts de zesde plaats. “Ik wilde het zondag beter doen” aldus een trotse Comfort uit Amsterdam Oost. Met een haarscherpe dubbele flick-flack, mooi afgewerkte kaatsoverslag, spagaatsprongen, spagaathandstand en overslag achterover liet ze de jury zien de techniek te beheersen. Haar uitstraling deed de rest, de jury was overtuigd.

Trainer Willy van GV DOS Amsterdam: “Comfort moet haast wel een natuurtalent zijn, met die sprintbenen en atletische bouw. Het is heel bijzonder, het lijkt alsof het haar nauwelijks moeite kost. Maar natuurlijk moet er veel geoefend worden, Comfort traint negen uur per week. Ze straalt bij de wedstrijden vertrouwen uit.’

Comfort Ofori behaalde met haar vloeronderdeel een score van 14.167.

Comfort Ofori 15 juni 2014_fotograaf Cor Mantel_web

Comfort op 1_15 juni 2014_web

Comfort_15 juni 2014_web

Puck en Comfort bij NK

Op zaterdag 14 juni, waren de Nederlandse kampioenschappen turnen dames instap N2 in Hoofddorp. Van DOS Amsterdam deden er 2 meisjes mee, Comfort Ofori ( 8 jaar) en Puck Wiersema (8jaar).

Allebei hebben ze een goede wedstrijd geturnd, de één iets beter op sprong, de ander op vloer. En op balk waren ze allebei erg sterk. De concurrentie was zeer sterk en vooral bovenin het klassement was het erg spannend. Comfort is op een 6de plaats en puck op de 7de plaatst geëindigd.
Aangezien onze meiden les krijgen in een gewone gymzaal en niet een eigen turnhal, mogen we extra tevreden zijn!

Comfort_14 juni 2014_web

Puck en Comfort_14 juni 2014_web
Puck_14 juni 2014_web

Lola is districtkampioen

Eva Stevenhagen heeft afgelopen weekend zaterdag 17 april geturnd op de NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN N4 in WAALWIJK. Eva is na een hele goede wedstrijd 22 ste geworden. Ze mag heel tevreden zijn want ze heeft echt super haar best gedaan. De 22ste van Nederland houdt in dat je er minstens een paar 100 achter je gelaten hebt. Een dag later werd Eva ook nog zesde in de sprong finale. Eva van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Op dezelfde dag vond ook de Districtskampioenschap plaats voor de 4de divisie D1 in BEVERWIJK. De meisjes Emma, Lola, Fay, Elisabeth, Loeske, Marlene, Kyarah en Tonia hadden deze finale plaats behaald en gingen met goede moed aan de slag. Eerst was Loeske aan de beurt. In ronde 1 zij turnde een fijne wedstrijd maar had even niet veel extra,s in huis. Zij eindigde op een 15de plaats. Emma moest gelijk met Lola Fay en Elisabeth. Deze meisjes deden het heel erg goed. Emma was met geluk in de finale gekomen en ze heeft er een hele mooie wedstrijd van gemaakt. Helaas waren de tegenstanders net iets sterker.

Bij de groep van Fay, Lola en Elisabeth was het heel spannend, na 2 rondes stonden Fay en Lola 1 en 2, maar ze moesten nog naar balk. Helaas was Fay de zenuwen niet de baas en viel ze al tijdens de opsprong, daarna zette ze wel een mooie oefening neer. Lola ging wel heel erg goed en bleef op de balk en kreeg een hoge score. Elisabeth ging ook best en goed. Uiteindelijk is Lola KAMPIOEN geworden en Elisabeht heeft brons gewonnen. Fay was door haar val van balk een paar plaatsjes gedaald.

Daarna waren Marlene en Tonia aan de beurt ook deze 2 meisjes hebben een goede strijd geleverd. Marlene begon meteen met een hele hoge brug score, en Tonia juist weer op balk. Beide op vloer, en ook Marlene op sprong. Marelene is beloond met een bronzen medaille, haar 1ste, en Tonia is 8 ste geworden van de 36, dat is echt heel goed. Na al een lange dag moest in de laatste ronde Kyarah nog. Kyarah turnde een goede wedstrijd maar de juryleden hadden er echt geen zin meer in, wat wij goed vonden werd slecht beloond, wat slecht was werd goed beloond en ga zo maar door. Aan Kyarah heeft het niet gelegen, zij is op een nette 10 de plaats terecht gekomen.

Meisjes wij zijn ernorm trots op jullie, jullie hebben alle finales gehaald die je maar halen konden. Dit was een goede afsluiting van een enorm druk wedstrijd seizoen.

Liefs van alle trainers van DOS Amsterdam

mandy en emma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

COR_5984

COR_5987

GetAttachment[1]

Wij willen veel medailles :-)

Op zondag 13 april was het dan zo ver de toestelfinale in Wormer voor de pré instap D1 en D2.  Bebel en Jasmijn gingen meedoen bij de D1 en Bobbie Kathonya en Uma lee deden mee bij de D2.

Het was een ontspannen sfeer en de meisjes wisten 1 ding zeker: wij willen met veel medailles naar huis gaan, dus dan moet je netjes en geconcentreerd turnen. Dat is hun dan ook gelukt.

Bebel heeft op elk toestel een OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAgouden medaille gewonnen, Jasmijn 2 keer zilver.
Bobbie heeft 1 gouden en 3 zilveren, Kathonya 1 keer goud en Uma lee 2 keer brons.
Dat is een totaal van 13 medailles. Meisjes Kirsten en Willy zijn heel trots op jullie.

Jongensfinale Amsterdam

Zondag 13 april was het zover: de Amsterdamse finale voor de meisjes en de jongens op hun niveau. Trainer Cor had 11 jongens in de finale,  in de ochtend was het de beurt aan Julian, Tobias en Will. Die deden het heel goed en haalde alle 3 een medaille, Will goud, Tobias zilver en Julian brons. Ook Kieckx, Willem en Jonas moesten in deze ronde turnen, maar helaas ging het niet helemaal goed en daar komt bij dat ze meer tegenstanders hadden dan de andere groepen.

In ronde 2 was het aan de beurt aan onze jongste turner Noah. Hij was de eerste wedstrijd vierde geworden en mocht mee doen aan de finale, Noah deed het dit keer zo netjes dat hij beloond is met de Gouden medaille.

In ronde 3 zaten onze jongens op 5 toestellen tegelijk, dus dat werd aanpoten. Gelukkig kregen we hulp van Moritz, de vader van Tobias, die ons ook tijdens de trainingen vaak helpt.

Jasper haalde de 2de plaats,  Finn de 1ste plaats, Tom de 2de en  ook was er een bronzen  medaille voor Elliot. Helaas vielen Simon, Florian en Tenko niet in de medailles, maar ze hebben het wel heel goed gedaan.

Jongens jullie hebben er hard voor gewerkt en wij hopen dat jullie het leuk gevonden hebben om mee te doen en we gaan weer lekker verder trainen om nog beter te worden.

Groet Cor en WillyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meisje Comfort op halve finale NK

Zaterdag 12 april was het zover, de halve finale NK in Uithuizen. Ruim 200 km naar het noorden rijden voor Comfort’s wedstrijd. Om niet al te vroeg op te hoeven hebben we met ze allen een hotel geboekt in Groningen.

De wedstrijd begon om 8.45, best vroeg maar daar had iedereen last van.
Comfort begon op balk, en deed dat zo goed dat niemand meer over haar score heen is gegaan de hele ochtend 13.80 kreeg ze voor een hele mooie oefening.
Het tweede toestel was vloer: voor Comfort geen probleem, ook hier kreeg ze een welverdiende hoge score van 14.05,  meteen ook de hoogste score van de ochtend.
Op spong ging het inturnen niet zo best, maar de echte sprong gelukkig wel. Ze kreeg 13.283, de derde. Comfort stond dik bovenaan met 2.5 verschil op nummer 2.
Als laatste gingen we naar rek, niet Comfort haar beste toestel, maar meestal scoort ze gemiddeld. Wat kan er nog mis gaan dachten wij met vele in de zaal van Uithuizen. Maar het noodlot sloeg toe, Comfort turnde netjes maar wel een beetje tam. De jury was niet onder de indruk van haar en gaf haar een ontzettend laag cijfer 9.633.
Ze vonden de buikdraai te klein, dat kan gebeuren, maar gaven haar ook een hele punt neutrale aftrek omdat ze volgens hun iets niet herkenbaar geturnd heeft, wat volgens ons echt flauwekul is.
Maar turnen is een jurysport en je moet het er mee doen. Comfort is op een nette 5de plaats geëindigd en mag net al Puck en Eva naar het NEDERLANDS KAMPIOENSSCHAP. Ook mag Comfort nog naar twee toestelfinales.

Comfort wij zijn heel trots op jouw.
Jij bent voor ons de kampioen.

Liefst WillyOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puck gaat naar het NK!

Op zondag 6 april gingen we naar Rotterdam voor de halve finale instap N2.
Tazia en Puck moesten deze wedstrijd turnen. De spanning was te voelen: voor het eerst in hun jonge leventje kunnen ze zich plaatsen voor het grote NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAP. Tazia zat in baan 2 en Puck in baan 1. Puck begon als eerste op balk, maar ging als een speer. 13.50 was de score super goed. Tazia begon op sprong ook dat ging heerlijk, ze hadden er echt zin in.Als tweede toestel ging Puck op vloer, ze straalde en pakte de jury in, ze werd beloond met 14.00 punten. Tazia ging naar rek, dat is altijd moeilijk want wat wil de jury nu eigenlijk zien. Ze deed haar stinkende best en wij vonden de score een beetje laag.
Als derde toestel ging Puck naar sprong, haar favoriet, dat ging ook echt super, 13.50 was haar totaal score voor 2 sprongen. Tazia ging naar balk, ze stond weer te trillen, die lastige zenuwen. Het ging best goed, maar bij de radslag ging ze er toch af, heel jammer.Als laatste ging Puck naar rek,  wij vonden het een mooie oefening maar de jury ziet altijd wel iets, de score viel iets tegen maar de andere kinderen kregen ook niet heel hoog. Tazia ging nog naar vloer, dat ging best goed en voor het eerst een dubbele flik flak in een belangrijke wedstrijd, dat was weer een overwinning.De uitslag: Puck gaat naar het NK en heeft de zilveren medaille gewonnen.
Tazia is 15de geworden, voor haar is het nog net iets te vroeg, maar wij zijn  heel trots op deze 2 dametjes.

Liefs, Mandy en Willy