Categoriearchief: Verslagen Sportseizoen 2012-2013

Sinterklaas

Op maandag 2 dec en Dinsdag 3 december hebben we met de jongste kinderen van DOS Sinterklaas gevierd. Beide zalen waren omgetoverd met een echte Pietenbaan. De kinderen gingen een parcours afleggen, om te kijken of ze geschikt waren om als hulp-Piet ingezet te kunnen worden.
Op dinsdag zijn er ook 3 Pieten langsgekomen die met de kleuters mee gingen gymmen en dansen.  Deze Pieten brachten ook nog een klein presentje mee voor de kleintjes. Ik hoop dat iedereen er van genoten heeft en dat we er  volgend jaar weer een feestje van gaan maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KNGU zoekt vrijwilligers

Ben je op zoek naar een zinvolle en maatschappelijk verantwoorde vrijetijdsbesteding?

Vind je het belangrijk dat sporters hun sport volop kunnen beleven?

Dan moet er behalve het brengen naar en halen van de sportvereniging nog iets meer gebeuren. Onze commissies zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die hen willen helpen met het organiseren van wedstrijden.

Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een gezellige en goed georganiseerde commissie? Bezit je de kwaliteiten die wij zoeken en de motivatie om iets toe te voegen aan een rayoncommissie of een technische commissie van een van onze disciplines? Neem dan contact op met Edith Overzier, telefoon 030-6380072 of email overzier@mid-west.kngu.nl.

Namens alle sporters alvast hartelijk bedankt.

Finale 4de divisie Nederland

Op zaterdag 1 juni stonden Emma Kobossen,  Manik Urbini,  Hasse Drewes, Nora Damianova en Kyarah Vriese in de finale 4de divisie van Nederland.

Het was in alle rondes heel spannend er werd heel mooi en technisch geturnd.
In alle rondes deden de 36 beste meisjes mee.

Iedereen deed erg hun best en werd beloond met hele mooie cijfers.

Kyarah ging ook naar huis met een bronzen medaille die ze echt verdiend had.
De  maandag voor de wedstrijd had ze haar voet gekneusd doordat er een (vervelend joch) heel hard op haar voet had gestampt en de voet was echt pimpel paars.

Kyarah en alle andere meiden van harte gefeliciteerd met julllie behaalde plaats in de finale.

liefs Willy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Teamkampioenschappen

Op zaterdag 8 juni waren de Teamkampioenschappen van het Rayon Amsterdam, waar veel Dossers aan mee deden. Je komt hier uit met 5 turnsters per team uit het rayon dus niet alleen DOS. Wij deden mee met instappers:  Emma en Bella en pupillen 1:  Hasse, Lola en Manik en pupillen 2:  Nora en Kyarah en junior Noa.

Dit is altijd een leuke wedstrijd omdat je het met ze allen moet doen.
De kinderen hebben veel lol gehad. De junioren hebben een medaille gewonnen met het team.

In de individuele score is Hasse 2de geworden en Kyarah 3de geworden.

Dit was een leuke afsluiting van het seizoen.

Liefs van een trotse coach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Finale Competitie Noord-Holland

Op zondag 2 juni stonden Melanie Meijer en Eva Stevenhage in de finale van de competitie Noord Holland.

We gingen proberen om alle  +elementen te turnen en dat ging ook best goed.
Helaas viel Eva 2 keer van de balk wat de score een beetje omlaag trok. Op brug en vloer ging het erg goed en de OLYMPUS DIGITAL CAMERAsprong ook en dat terwijl de Pegasus toch erg hoog blijft voor 2 van die kleine dametjes.
Maar ik denk dat beide dames terug mogen kijken op een geslaagde wedstrijd.

Melanie en Eva ik ben trots op jullie!

liefs Willy

Iedereen een medaille

20 april 2013: pre-instap WormerZaterdag 20 april was het zover: het jaarlijks toestelkampioenschap in Wormer waar onze pre-instappers (de jongste meisjes) aan mee mogen doen.

We kwamen uit in 3 verschillende categorieën: D2, D1 en N2.
Bij D1 deden Amalia, Tazia en Shirah mee. Ze gingen voor het eest op muziek turnen en vonden het heel moeilijk omdat wij in onze eigen zaal geen vierkante vloer hebben en het dus gewoon recht-toe-recht-aan oefenen. Maar vloer was ons laatste toestel, dus eerst even concentreren op de andere toestellen.
Het ging al meteen vanaf minuut 1 heel goed, de zenuwen hadden we even opzij gezet voor plezier. Ook de vloer ging heel goed, soms even een klein momentje van twijfel, maar dan doe ik het gewoon snel voor langs de kant en dan komt het goed (ha ha).

We hadden geen flauw idee, er zaten meer goede turnsters bij ons in de groep. We waren dan ook verrast dat Tazia op alle toestellen een medaille had en Shirah op 3 toestellen en Amalia op 1. Bij elkaar 10 medailles.

Daarna waren de D2 en de N2 meisjes aan de beurt. Dat waren Bebel en Jasmijn (eigenlijk nog een jaartje te jong), Loeske, Puck en Comfort.
Bebel, Jasmijn en Loeske begonnen op brug en Comfort en Puck op rekstok. Omdat er geen rekstok was in de zaal van de wedstrijd moesten deze meisjes in een andere zaal turnen, dat is Mandy met hun gaan doen, dus ik had geen flauw idee hoe het ging. Voor ons is rekstok nieuw. Mandy vertelde dat Puck de enige was die geen foutje had gemaakt, dus dat was heel knap.
Op burg ging het met Loeske en Jasmijn goed, maar helaas was de brug zo hoog dat Bebel er bijna niet bij kon, ik moest haar dan ook een zetje geven om er op te komen.

De andere toestellen gingen het heel goed. Op balk heb ik hele goede dingen gezien, het zag er allemaal heel netjes uit. Ook sprong ging heel goed.
Op vloer waren we veruit de beste. Alles ging zo netjes en Puck en Comfort deden al een volwaardige oefening met alle moeilijke elementen erin. De jury was erg onder de indruk, ze waren dat ook van de vloeroefening van Bebel.

Toen wachten op de uitslag. Het geluk kon niet op: weer iedereen een medaille!
Puck 3 keer goud en Comfort 2 keer zilver, en dat terwijl wij ze al in het een na hoogste niveau van hun leeftijd hebben ingeschreven. Jasmijn en Loeske hadden beide 3 medailles en Bebel 1, dit terwijl ze nog zo jong is.

Meisjes, Mandy en ik hebben genoten van jullie optreden zaterdag, we hopen dat jullie en jullie ouders ook hebben genoten. Hier nog wat foto’s.

2 hele trotse juffies

8e plaats voor Esra

Esra 8e prijsZondag 10 maart heeft Esra Tabor de halve finale geturnd. Ze begon op haar beste toestel, de sprong. Dit ging hartstikke goed en ze haalde een mooie score van 13…. Dat was het hoogste cijfer van haar groepje!

Na veel wachten vanwege de grote groepen gingen we naar het volgende toestel, de brug. Ook dit kan Esra erg goed, maar ze was toch best wel zenuwachtig, omdat er een aantal dingen waren waar ze nog op moest letten. Met een mooie score van 12… gingen we door naar de balk. Dit was het toestel wat vorige keer mis ging, dus ook voor de balk was Esra heel zenuwachtig, want die vervelende koprol moet na veel oefenen toch een keer lukken?  En ja hoor ze bleef erop!! Wat waren we toen blij, zonder val, een super oefening met een score van 12…

Toen kwam het laatste onderdeel, de vloer. De handstand doorrol wilde nog wel eens mislukken dus ook dat was even spannend. Gelukkig lukte dit wel in haar oefening, maar toen was ze zo blij dat ze even vergat wat daarna kwam. Maar ze herstelde zich weer goed en maakte de oefening netjes af.

Met veel wachten en geduld kwam daar eindelijk de prijsuitreiking. Omdat er zoveel meisjes meededen kregen de eerste acht een medaille. Esra werd meteen opgenoemd en kreeg ook de medaille voor de achtste plaats. Ze was heel erg blij met haar medaille en is ook door naar de finale.

Ik ben heel trots op Esra. Ze heeft het super goed gedaan!

Liefs Kirsten

Met blaren op de handen

ElisabethAfgelopen zaterdag 9 februari 2013 stonden Elisabeth Evelein en Melanie Meijer op het districtskampioenschap 3de divisie.
In de eerste wedstrijd was Elisabeth aan de beurt, we begonnen op balk. De oefening was best stabiel alleen ging de radslag er af omdat ze te mooi wil landen op rechte benen. En dat gaat niet op balk, dan duw je jezelf eraf. Vloer, sprong en brug gingen ook goed, brug zelfs super. Elisabeth gaat steeds beter nu haar blessure zo goed als over is.
In de tweede ronde was Melanie aan de beurt, Eva mocht ook meedoen maar die zit nog in Amerika omdat haar vader daar aan het werk is. Melanie begon ook op vloer, ik zie dat het elke wedstrijd beter gaat. Dubbel flik-flak gaat nu heel goed net als boogje flik-flak.
Met de sprong is Melanie sowieso sterker geworden. Het paard is bijna groter dan Melanie, maar ze gaat er als een speer overheen. Derde onderdeel was de brug, daar brak het noodlot toe. Melanie heeft een record gebroken tijdens het inturnen: 4 blaren open in één keer: 3 op haar ene hand en 1 op de andere, het bloed liep eruit. Wat een pech: poetsen en intapen was het enige wat wij konden doen op dat moment.
Melanie had veel pijn, maar wist toch nog haar oefening ietwat ingetogen te turnen en werd nog beloond met een 11.80. Daarna nog de balk, waarbij ze toch ook drie keer op haar handen moest steunen, maar ze deed het heel goed viel er niet af en kreeg ook hier een nette score. Melanie: ik vind je een kanjer!

Beide dames kunnen terug kijken op een mooi kampioenschap waar ze echt er alles aan gedaan hebben om goede oefeningen neer te zetten. Dames wij zijn heel trots op jullie en wees trots op jezelf.

liefs Willy

Zilver en 3 keer brons

3 februari 2013Zondag 3 februari 2013 was de tweede wedstrijd van dit seizoen voor de Pre Instap en de eerste voorronde van de 6de divisie. Bij de Pre Instappers gingen Jasmijn, Loeske, Bebel, Amalia, Puck, Comfort, Tazia en Shirah naar deze wedstrijd. Bij de 6de divisie waren dat Ivy, Puck en Esra. Ook Mika deed vandaag nog haar tweede voorronde 6de divisie.

3 februari_4Het zou een lange dag worden: 4 rondes turnen achter elkaar. In de eerste wedstrijdronde hebben Mandy en ik (Willy) het jureren op ons genomen bij vloer Pre Instap, maar onze meisjes zaten daar niet bij. Zij kwamen pas in ronde 2 aan de beurt.

3 februari_5We waren verdeeld over 2 toestellen omdat we te veel kinderen hadden voor 1 groep. Mandy begon met haar meisjes op brug en ik op balk. Het ging best goed, jammer genoeg nog hier en daar een val van balk, wat eigenlijk niet meer nodig is, maar ja, ga er maar aan staan, het is toch altijd spannend! Op de overige toestellen waren onze meisjes heel erg goed. Het was heel spannend omdat de scores heel dicht bij elkaar zaten: wij zelf hadden geen idee welke kant het op zou gaan.

3 februari_3

Sommige van onze meisjes waren nog beter dan in de les; echte wedstrijdmeisjes hebben wij! Esra zat met Kirsten in de andere baan en behalve een val van balk met de koprol ging ze best goed zo voor de eerste keer.

De uitslag:
3 februari_2Comfort zilver, Puck brons, Tazia brons en Loeske ook brons: gefeliciteerd meisjes. Verder kwamen de andere dames er op een kleine afstand meteen achter aan: Shirah 6de, Bebel 7de, Amalia 8ste, Jasmijn 10de en Esra 11de. In alle groepen tezamen deden 27 kinderen mee, dus wij mogen heel trots zijn dat ze allemaal zo hoog geëindigd zijn. Meisjes, wij zijn weer heel trots op jullie en gaan lekker verder trainen voor de volgende ronde.

Kirsten, Mandy en Willy

 

Een regen aan medailles

27 januari 2013Op zondag 27 januari 2013 zijn we ‘s morgens vroeg vertrokken naar Turn Ace Gymnastics om daar onze tweede voorronde van de 4de en 5de divisie van het seizoen te turnen. Zoals altijd was dat weer reuze spannend, want iedereen wil zich natuurlijk plaatsen voor de vervolg rondes!

In de ochtend moesten de Instappers Bella en Emma turnen en de Pupillen 2 Kyarah, Nora en Sharon. Alle 5 turnden ze een goede wedstrijd met weinig foutjes. Het niveau wordt steeds hoger, maar onze meiden haalde alles uit de kast en wonnen dan ook alle 5 een medaille:
– Bella en Kyarah: goud.
– Nora en Emma: zilver.
– Sharon: brons.

Van harte gefeliciteerd meisjes!

In de middag moesten er meer meisjes turnen in verschillende categorieën.
Pupillen 1, 4de divisie: Hassé, Lola, Sascha en Manik.
Pupillen 2, 5de divisie: Hannah en Tonia.
In de andere baan kwam Roxanne uit bij Junior 5de divisie en Noa Swaan bij Jeugd 5de divisie en Noa Heertje bij Junior 4de divisie.

Deze wedstrijd ging ook best goed, niet iedereen was fit, Noa Heertje was helaas veel ziek geweest. Noa Swaan heeft vrijdag een pijnlijke val van de balk gemaakt en was daarom een beetje bang geworden voor balk. Maar iedereen deed het goed! Helaas viel er af en toe iemand van de balk af, niks ernstig maar het kost toch punten.

De uitslag viel niet tegen:
– Hannah en Manik: goud.
– Lola: zilver.
– Hassé: brons.
– Noa Heertje 4de, Roxanne 6de en Tonia en Sascha 8ste.
Allemaal bij de eerste 10, dat is toch iets om trots op te zijn! Binnenkort zullen we via het rayon Amsterdam horen wie er door zijn naar de volgende ronde. Wij als leiding van de wedstrijdafdeling zijn trots op onze meisjes die toch elke wedstrijd er het beste van maken!

Hier nog enkele foto’s.