Nieuws: Agenda

Nu ook op Instagram

DOS op InstagramWil jij ook mooie turnfoto’s zien en filmpjes van supergave turntrucjes?
Krijg je er maar geen genoeg van?

Volg DOS Amsterdam dan op Instagram.
We zijn net begonnen en nu al 60 volgers ♥♥♥!

Ga snel naar DOS Amsterdam op instagram.

DOS kijkles jongtalent

DOS_DHL20171216_8631Zaterdag 16 december was er een kijkles bij de jong talenten. De 6- en 7-jarige turnstertjes mochten aan hun ouders laten zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben op balk, brug, sprong en vloer. De kijkles werd afgesloten met een groepsfoto en medaille, maar de grootste beloning was natuurlijk het applaus. Foto’s zijn te bewonderen in het DOS foto-boek.

DOS Pietengym

DOS_DHL20171129_7936DOS_DHL20171129_7943DOS_DHL20171129_7949Afgelopen woensdag 29 november hadden de jong-talentjes en de talenten tot 10 jaar een echte pietenles. Het was een hele gezellige boel. Iedereen had er heel veel zin in. Sommige kwamen in Pieten outfit, sommigen met Pieten muts en er was zelfs en kleine Sinterklaas.

De turnzaal was omgebouwd tot een waar pietenfestijn met allerlei activiteiten: van touwklimmen tot blikgooien en van wandrek tot blokken stapelen. Natuurlijk mochten er ook pepernootjes worden gegeten en aan het einde was er een lekker cup cakeje met chocolade. Na nog een verkleed spel mochten de turnsters met pietendiploma op zak weer naar huis. Nagenieten kan via het DOS foto-boek.

GROTE CLUBACTIE 2017

Zoals ieder jaar doet DOS ook nu weer mee met de GROTE CLUBACTIE. We sparen altijd voor nieuwe attributen om de oude en kapotte te vervangen. Dat gaat om grote attributen zoals een brug of tumblingbaan, maar ook om kleine zoals gewichtjes, elastieken e.d.

grote-club-1Ook dit jaar kunnen we jullie hulp goed gebruiken. De turn(st)ers van DOS krijgen een bonnenboekje en mogen zoveel mogelijk sponsor-handtekeningen verzamelen. Een lot kost €3 en daarvan gaat €2,40 (=80%) rechtstreeks naar onze vereniging. De trekking is op woensdag 13 december en de hoofdprijs is €100.000!

We hopen natuurlijk dat alle vrienden, familie en buren een lot willen kopen bij onze turn(st)ers. Niet alleen vanwege de prachtige hoofdprijs, maar vooral als steun aan onze vereniging. Dankzij de verkoop van deze loten worden de mooiste uurtjes op DOS Amsterdam nóg mooier.

Loten kopen kan ook deze link.

Vakanties in 2017 en 2018

Zomervakantie 2017
De lessen van DOS Amsterdam beginnen weer op maandag 11 september 2017.

Herfstvakantie schoolseizoen 2017-2018
21 oktober t/m 29 oktober 2017.

Kerstvakantie schoolseizoen 2017-2018
23 december 2017 t/m 7 januari 2018.

Voorjaarsvakantie 2018
Regio midden en noord: 24 februari t/m 4 maart 2018.
In 2018 valt carnaval (rond 11 februari) buiten de adviesdata  voor de voorjaarsvakantie. Scholen kunnen ervoor kiezen om de voorjaarsvakantie te vervroegen. Het  ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft voor de voorjaarsvakantie alleen adviesdata. Scholen mogen hier van afwijken.  De school moet in de schoolgids vermelden wanneer de vakanties zijn.

Meivakantie 2018
Heel Nederland: 28 april t/m 6 mei 2018.
Koningsdag valt in 2018 buiten de vastgestelde week meivakantie. Scholen kunnen de meivakantie met een week uitbreiden. Het ministerie van OCW geeft hiervoor adviesdata: 5 mei tot en met 13 mei 2018. Scholen hoeven zich hier niet aan te houden.  Raadpleeg de schoolgids en/of de website van de school voor de juiste data.

Zomervakantie 2018
Regio noord: 21 juli t/m 2 september 2018.

 

Voorjaarsvakantie 2017

Ook dit jaar gaan we er weer een weekje tussenuit om van de voorjaarsvakantie te genieten!
DOS Amsterdam is met voorjaarsvakantie van zaterdag 18 februari t/m zondag 26 februari 2017. In die week is er geen les voor de recreatie turners, kleutergym en freerunning. Maandag 27 februari 2017 beginnen de lessen weer.
De wedstrijdturners hebben een mail gekregen met het vakantierooster.

Fijne vakantie gewenst!

Gymfestijn Nieuw West

gymfestijn_jongen_op_de_brugWoensdag 22 februari 2017 vindt het Gymfestijn Nieuw West plaats. Het is bedoeld voor kinderen van 2 t/12 jaar. Zij maken die dag kennis met verschillende gymsporten, zoals turnen, freerunnen, trampolinespringen en acrobatische gym.
Hieronder wat informatie, meer is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam.

Kinderen 2 t/m 5 jaar

De kinderen maken deze dag kennis met het Nijntje beweegdiploma. Kinderen ontwikkelen hun motorische en sociale vaardigheden met dit programma op een speelse manier door te klimmen, klauteren, zwaaien, mikken en rollen. (Begeleiding door ouder/verzorger verplicht)

Kinderen 6 t/m 12 jaar

Kinderen van 6 t/m 12 jaar maken kennis met spectaculaire gymsportonderdelen zoals turnen, ritmische gymnastiek, freerunning, dans, trampolinespringen en acrobatische gymnastiek.

Twee weken kerstvakantie

De kerstvakantie komt er weer aan! Kinderen en trainers gaan van een welverdiende vakantie genieten:

– Voor de kinderen van kleutergym, recreatieturnen en freerunning geldt: er zijn geen lessen van zaterdag 24 december 2016 t/m zondag 8 januari 2017. Op maandag 9 januari 2017 starten alle lessen weer.
– De kinderen van het wedstrijdturnen hebben een mail ontvangen met aangepaste lestijden.

Graag wensen we iedereen sfeervolle feestdagen toe en een sportief en gezellig 2017!

Bestuur DOS Amsterdam

Wijziging opzegdatum

In verband met een verbeterde/vernieuwde inrichting van onze ledenadministratie is de opzegdatum voor komend seizoen vervroegd. De uiterste opzegdatum voor de tweede helft van het sportseizoen 2016/2017 wordt 15 december 2016 (in plaats van 31 december 2016).

Opzeggen kan alleen door een mail te sturen naar de ledenadministratie. Vermeld in de mail de voor- en achternaam van uw kind, de les (dag/tijd en locatie) die uw kind volgt en zo mogelijk het lidmaatschapsnummer.

Als niet voor de genoemde datum wordt opgezegd moet de halfjaarcontributie voor de 2e helft 2016/2017 alsnog worden betaald en kan uw kind gedurende die tweede helft van het seizoen natuurlijk ook gewoon blijven sporten.

De 2e helft van het seizoen 2016/2017 start op 1 februari 2017. Als u het lidmaatschap van uw kind opzegt, dan kan hij of zij tot 31 januari 2017 blijven deelnemen aan de lessen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij de ledenadministratie op emailadres: leden@dosamsterdam.nl

Vacatures voor trainers en assistenten

trainer_Kim_DOS AmsterdamWij zoeken per direct meerdere enthousiaste trainers en assistent-trainers met een voorliefde voor de turnsport.

Heb je zelf op turnen gezeten of vind je het gewoon leuk om kinderen op positieve wijze nieuwe turntrucjes aan te leren? Ben je goed in de omgang met jongeren? Geloof jij in die kleine stapjes voorwaarts, die een kind veel blijdschap en zelfvertrouwen kunnen geven? Sta dan even een momentje stil: want misschien is dit wel een leuke (bij)baan voor jou!

Gezocht: trainers, assistent-trainers en stagiaires
Bij DOS Amsterdam wordt in 9 locaties verspreid over de stad turnles gegeven. Aan zo’n 500 kleuters en meisjes/jongens in de leeftijd 6 tot 15 jaar. Er zijn recreatie- en wedstrijdlessen (van niveau D t/m Nationaal).
Per les is er meestal een trainer en een assistent-trainer of stagiaire. Voor alle functies zijn er openstaande vacatures.
– Aantal uren per week: in overleg
– Lestijden en locaties: in overleg en op geleide van het lesrooster.

Wat bieden wij:
– Dienstverband conform CAO sport, afgeleide tabel op nul urenbasis en een marktconform salaris.
– De mogelijkheid om binnen onze vereniging in overleg een lesbevoegdheid te halen.

Wat vragen wij:
– sportieve inzet en enthousiast voorbeeldgedrag;
– en positieve aandacht voor zowel het individu als de groepsdynamiek;
– de wil om kinderen echt iets te leren: nieuwe turntrucjes en oefeningen;
– voorbereiding van en deelname aan de jaarlijkse Onderlinge Wedstrijd;
– deelname aan trainersoverleg;
– een passend diploma of in opleiding zijn tot een diploma, zoals KNGU licentie niveau 2,  3 of 4, ALO, CIOS/ROC Sport & Bewegen of modules bewegingsonderwijs.

Belangstelling:
– Bij belangstelling graag een mail sturen met motivatie en cv naar: iriet@dosamsterdam.nl en leden@dosamsterdam.nl.
– Voordat je aangenomen wordt vragen wij je om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

We hopen snel iets van je te horen!
Trainers en bestuur van DOS Amsterdam (augustus 2016)