26 medailles in een weekend

Zaterdag 25 april stonden er 2 wedstrijden op het programma: de halve finale NK in Amsterdam voor Puck en de toestelfinale competitie in Beverwijk voor Bebel, Gaya, Tazia Comfort, Puck, Sayenne en Eva.

Mandy ging met Puck mee voor haar wedstrijd, Puck was toch wel erg gespannen maar ging lekker van start op rek en vloer. De balk ging door de zenuwen niet zo best, jammer genoeg kreeg ze ook een lage score. Sprong ging super. Er gingen er 12 door naar het NK en Puck werd 13de en gaat als reserve mee. Ondanks dat ze niet door gaat willen we zeggen: Puck we zijn supertrots op je!

In Beverwijk ging het er in de eerste ronde lekker aan toe: Gaya en Bebel lieten mooie oefeningen zien. Beiden niet van de balk gevallen, en op rek zat het allemaal heel dicht bij elkaar. Gaya werd beloond met 3 medailles. Bebel helaas niet, maar was wel 2 keer vierde en 2 keer zesde.

In ronde 2 moesten Puck, Comfort, Tazia en Sayenne turnen. Voor Puck d’r tweede wedstrijd van die dag. De meisjes hadden veel plezier samen en moedigde elkaar goed aan. Het was een ontspannen sfeertje. De oefeningen zagen er goed uit, ieder liet zien dat ze er veel plezier in hadden en werden beloond met mooie scores. De uitslag was ook leuk want er werden 10 medailles door de dames bijeen geturnd. Echt geweldig!

In de laatste ronde was Eva aan de beurt, zij turnt in een hele sterke poel.
Eva ging lekker op sprong en brug ging het heel goed, balk is altijd afwachten of je de zenuwen in bedwang hebt. Van vloer heeft ze genoten zo aan het einde van het seizoen. Eva haalde een bronzen medaille op brug en was erg blij.
Totaalstand: 14 medailles, super zaterdag.

Op zondag 26 april hadden we weer twee wedstrijden. In Amsterdam moest Sayenne aantreden voor haar halve finale NK. Haar tweede wedstrijd dit weekend. Alle oefeningen gingen goed alleen op rek ging het wat minder, volgens Sayenne maar ook Mandy wiebelde het rek heel erg waardoor Sayenne niet lekker kon turnen en een beetje inhield. Sayenne eindigde op een 10e plaats en er gingen er 9 door naar het NK. Sayenne is dus net als Puck reserve.

In Wormer moesten de jongste Pre Instappers aantreden voor hun toestelfinale. In ronde 1 waren Annael, Umalee, Sanae en Famke aan de beurt. We begonnen op balk, niemand viel er af en iedereen deed het heel netjes. Op vloer was de jury erg onder de indruk. Bij sprong ging het ook lekker, iedereen liet mooie handstanden zien. Bij brug (die heel hoog stond) zwaaide de meisjes zo mooi dat zelf ik verbaasd was. Wachten op de uitslag duurt altijd lang voor die kleintjes, maar ze zijn dan ook beloond met een hoop medailles. Samen hebben ze 8 medailles gehaald.

In ronde twee moest Bobbie nog turnen, zij turnt een niveau hoger en had dus andere tegenstanders. Ook Bobbie zette een hele stabiele wedstrijd neer, ook zij had zoveel plezier in wat ze deed. Op muziek, dat vind ze nog een beetje eng maar het ging heel goed. Ze werd op vloer beloond met een gouden medaille net als op sprong. Op balk en brug haalde ze een zilveren. Vier medailles op 1 dag dat is toch geweldig.

Eindstand voor een mooi turnweekend: 26 medailles. Dank aan iedereen, samen hebben we een mooi en sportief resultaat neergezet, om trots op te zijn!

20150426_111318 20150426_121110 20150425_144309 20150426_143151

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.