Het Nijntje Beweegdiploma

46297_beweegdiploma-1®Kleuters van DOS Amsterdam in Zuid doen mee met het Nijntje Beweegdiploma. Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is de normaalste zaak van de wereld. Een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend, maar wel belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling. Met een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in circa 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het Nijntje Beweegdiploma is ontwikkeld door de KNGU.

Bij DOS volgen kleuters op maandag en dinsdag in Oud-Zuid het programma voor een Beweegdiploma.

Achtergrond van het Nijntje Beweegdiploma
In de leeftijd van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.